Samsung i Google Cloud predstavili generativnu veštačku inteligenciju u Samsung Galaxy S24 seriji

0

Kompanije Samsung i Google Cloud najavili su novu višegodišnju saradnju kako bi Google Cloud generativnu tehnologiju veštačke inteligencije (AI) omogućili korisnicima Samsung pametnih telefona širom sveta. Počevši sa Samsung Galaxy S24 serijom, koja je predstavljena na Galaxy Unpacked događaju u San Hoseu u Kaliforniji, Samsung će biti prvi partner Google Clouda koji će implementirati Gemini Pro i Imagen 2 na Vertex AI modele putem Clouda na svojim pametnim telefonima.

„Google i Samsung već dugo dele duboko ukorenjene vrednosti o važnosti omogućavanja tehnologije korisnijom i dostupnijom svima. Oduševljeni smo što je serija Galaxy S24 prva serija pametnih telefona opremljenih Gemini Pro i Imagen 2 modela na Vertex AI.”, istaknuo je Janghyun Yoon, korporativni izvršni potpredsednik i rukovodilac sektora softvera za mobilne uređaje kompanije Samsung Electronics. „Nakon strogog višemesečnog testiranja i konkurentske evaluacije, timovi Google Clouda i kompanije Samsung sarađivali su u stvaranju najboljeg AI iskustva koje pokreće Gemini na Galaxy pametnim telefonima.“

Samsung je prvi Google Cloud partner koji korisnicima omogućuje Gemini Pro na Vertex AI. Gemini, od temelja kreiran da bude multimodalan, može generisati i bez problema razumeti i kombinovati različite vrste informacija, uključujući tekst, kod, fotografije i video. Počevši sa Samsung aplikacijama, korisnici mogu iskoristiti funkcije sažimanja u aplikacijama Notes, Voice Recorder i Keyboard. Gemini Pro na Vertex AI pruža Samsung uređajima ključne funkcije Google Clouda, uključujući sigurnost, zaštitu, privatnost i usklađenost podataka.

Korisnici Galaxy S24 serije takođe mogu odmah da iskoriste prednosti Imagen 2, najnaprednije tehnologije difuzije teksta u fotografiju iz Google DeepMinda do sada. S Imagen 2 na Vertex AI, Samsung korisnicima donosi sigurne i intuitivne mogućnosti uređivanja fotografija. Ove funkcije mogu se pronaći u Generative Edit-u u galeriji na Galaxy S24 pametnom telefonu.

Kao deo ove saradnje, Samsung je takođe jedan od prvih korisnika za testiranje Gemini Ultra, najmoćnijeg i najvećeg modela kompanije Google za izuzetno kompleksne zadatke. S24 serija takođe će koristiti Gemini Nano, LLM predstavljen kao deo operativnog sistema Android 14, najefikasniji Gemini model za zadatke na uređaju.

„U saradnji sa kompanijom Samsung, Google Cloud vidi ogromnu priliku za generativnu AI  u stvaranju značajnih mobilnih iskustava koja podstiču i jačaju povezanost i komunikaciju za milione korisnika”, rekao je Thomas Kurian, izvršni direktor Google Clouda. „S Gemini modelom, developeri  kompanije Samsung mogu iskoristiti vrhunsku infrastrukturu Google Clouda, napredne performanse i fleksibilnost kako bi isporučili sigurne, pouzdane i uzbudljive aplikacije sa generativnom AI na Samsung pametnim telefonima.”

Share.

Leave A Reply