Prvi otvoren poziv Telenor fondacije

0

Od 1. februara počinje prijavljivanje projekata za finansijsku podršku Telenor fondacije

Telenor fondacija, od ove godine, uvodi novinu kada je u pitanju način prijavljivanja projekata za finansijsku podršku. Počevši od 1. februara, 2016. godine, nevladine organizacije, državne i javne institucije, udruženja i druge grupe građana imaće priliku da apliciraju dva puta godišnje, putem otvorenog poziva. Konkurs će, kao i prethodnih godina, biti otvoren za sve projekte koji koriste ili implementiraju digitalne tehnologije u cilju unapređenja društva. Razlika je samo u tome što konkurs neće, kao do sada, biti otvoren tokom cele godine.

Svi zainteresovani će imati 30 dana da prijave svoje projekte koji su u skladu sa strategijom Telenor fondacije. Tokom prvog sledećeg sastanka Upravnog odbora, koji će se održati 15 dana po zatvaranju konkursa, biće razmotreno u kojoj meri su svi pristigli projekti odgovorili na zadate kriterijume. Broj projekata koji će fondacija podržati nije striktno definisan i zavisi isključivo od toga u kojoj meri su u skladu sa prioritetnim oblastima rada fondacije, odnosno koji od njih kroz primenu digitalnih tehnologija nude delotvorna, održiva i razvojna rešenja na teritoriji cele Srbije.

Upravni odbor Telenor fondacije je promenjen, pridružila su se dva nova člana – rektor Beogradskog univerziteta, profesor Vladimir Bumbaširević i predsednik izdavačke kuće Color press grupe, Robert Čoban.

Vladimir Bumbaširević je dekan i redovan profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, član međunarodnih medicinskih društava, a od 2009. godine i redovan član SANU. Aktivan je učesnik u velikom broju nacionalnih i evropskih projekata (TEMPUS, FP6, itd). Pored brojnih humanitarnih inicijativa koje podržava, Color Press Grupa na čelu sa Robertom Čobanom već tradicionalno organizuje „Teen Talk“ konferenciju koja se bavi društvenim, kulturnim, konzumentskim i komunikacionim potrebama i očekivanjima mladih uzrasta od 13 do 19 godina, fokusirajući se najviše na digitalne tehnologije i navike tinejdžera.

Takođe, već treću godinu za redom Color Press Grupa organizuje konferenciju „Teen Talk“ posvećenu digitalnoj generaciji. Ove, veoma posećene konferencije, koje okupljaju veliki broj stručnjaka iz oblasti komunikacija, medija, filma, psihologije, muzike i sporta, do sad su organizovane u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, kao i u Podgorici.

Svi zainteresovani za podršku Telenor fondacije mogu da apliciraju počev od 1. februara 2016. putem formulara koji se nalazi na sajtu kompanije Telenor.

Više informacija o načinu prijave možete pronaći na http://www.telenor.rs/sr/O-Telenoru/Korporativna-odgovornost/Telenor-fondacija/Kontakt/

Share.

Comments are closed.