Priznanje za izuzetno zalaganje u zaštiti dobrobiti životinja uručeno kompaniji Mars

0

Povodom Svetskog dana životinja, koji se obeležava 4. oktobra širom sveta, kompaniji Mars uručeno je Priznanje za društveno odgovorno poslovanje i izuzetno zalaganje u zaštiti dobrobiti životinja i humanog postupanja prema napuštenim životinjama.

Već šest godina, Međunarodni pokret „Svetski dan životinja“, koji učestvuje u organizaciji mnogobrojnih manifestacija sa ciljem poboljšanja zaštite životinja, u Srbiji dodeljuje priznanja pojedincima, organizacijama ili institucijama koje svoje aktivnosti usmeravaju ka njihovoj dobrobiti i stvaranju boljih uslova za život.

“Uvereni smo da kontinuiranim radom možemo stvoriti tolerantnu zajednicu koja brine o životinjama i ljudima. Stoga, nastojimo da odamo priznanje onima koji, poput kompanije Mars, svojim posvećenim radom i angažovanjem, doprinose poboljšanju zaštite životinja u Srbiji, pre svega aktivnostima koje su usmerene ka poboljšanju uslova u azilima za životinje i podizanju svesti građana o ovoj važnoj temi. Kao društveno odgovorna kompanija, Mars prepoznaje važnost zaštite životinja i pružanja pomoći napuštenim životinjama, te aktivno učestvuje u kreiranju boljeg okruženja za životinje, čime su zaista zaslužili ovogodišnje priznanje.“ – izjavio je Ivan Kurajov iz Međunarodnog pokreta „Svetski dan životinja“.

U okviru svoje dugogodišnje borbe za stvaranje boljeg sveta za životinje, kompanija Mars je ove godine nastavila da sprovodi društveno odgovornu kampanju „World Animal Day“, kako bi podigla svest o značaju odgovornog postupanja prema ljubimcima i usmerila pažnju javnosti na važnost njihove dobrobiti.

“Iako nam je prošla godina donela drugačije okolnosti, nastavili smo da radimo na unapređenju okruženja za životinje kroz različite kampanje. Između ostalog, do kraja oktobra svi ljubitelji životinja mogu da učestvuju u kampanji „Podrži donaciju“ tako što će kupovinom Whiskas i Pedigree proizvoda doprineti donaciji koju čini 20.000 obroka, namenjenih azilima za kuce i mace. Istovremeno, u odabranim Maxi prodavnicama moguće je kupiti hranu za kućne ljubimce i donirati je na licu mesta, a mi ćemo se pobrinuti da bude isporučena u azile. Dodatno, u septembru, Mars Pet Care bio je jedan od partnera manifestacijama „Burgeraj“ i „Veliki dečiji karneval“, gde smo posetiocima skretali pažnju na udomljavanje životinja i uspešno pronašli dom za nekoliko ljubimaca. Zbog toga nam je čast što smo primili ovo Priznanje i neizmerno nas raduje što je naša posvećenost ovoj temi prepoznata na ovaj način.“ – izjavila je Olga Bilić iz kompanije Mars.

Share.

Leave A Reply