Porodični dan u Muzeju Jugoslavije – „Kad skulpture ožive“

0

Šta je poslužilo kao inspiracija za Pticu, a kako je predstavljeno Buđenje? Koju poruku nam prenosi Kurir, a kada su izvajani Ribari? Odgovore na ova i ostala zanimljiva pitanja potražite u Parku skulptura u Muzeju Jugoslavije.

Radionica za decu „Kad skulpture ožive“ u okviru Porodičnog dana održaće se u Muzeju Jugoslavije 3. aprila u 10 časova. U nesvakidašnjem okruženju muzejskog parka, najmlađi posetioci će imati priliku da se upoznaju sa skulpturama i da kroz igru saznaju o umetnosti i istoriji.

Program događaja kreiran je sa idejom da ce Muzej dodatno afirmiše kao mesto gde porodice mogu da provedu slobodno vreme, zabave se i usvoje nova znanja.

U parku Muzeja Jugoslavije nalazi se dvadeset skulptura istaknutih jugoslovenskih umetnika i umetnica koje su stilski i tematski raznovrsne, od lirskih dela u maniru realizma i intimizma, do klasične skulpture socijalističkog realizma. Učesnici i učesnice radionice imaće priliku da čuju priče koje se kriju iza nekih od najpoznatijih skulptura u Muzeju, kao što su Ribari, Buđenje, Ptica i Kurir.

Radionica je namenjena deci uzrasta od pet do deset godina. Broj učesnika/ca je ograničen i prijava je obavezna preko formulara koji možete pronaći na veb-sajtu Muzeja.
Ulaz na radionicu je slobodan.

Share.

Leave A Reply