“Pametni cloud” kompanije Coming

0

Više stotina učesnika pažljivo je pratilo 13. Coming IT konferenciju, koja je pod nazivom “Smart Cloud” održana 5. oktobra 2016. godine u hotelu “Crowne Plaza” u Beogradu. Bila je ovo prilika da saznaju više o novim cloud servisima, informišu se o rešenjima koja se nude na tržištu, upoznaju se sa poučnim studijama slučaja, rečju saznaju šta su novosti u oblasti cloud tehnologije.

Šta novo u oblasti cloud tehnologije stiže iz Cominga, u kratkoj izjavi za naš časopis rezimirao je i Miroslav Kržić, tehnički direktor ove kompanije.

„Dve su kategorije novina. Jedna je grupa novih servisa. To su kompleksni, kako ih mi zovemo pametni servisi. Pametni u smislu da se lako ili potpuno automatski integrišu u infrastrukturu korisnika ili su podržani dodatnim uslugama Cominga koje obezbeđuju stalni nadzor, podešavanja, ispravke grešaka, dakle prenošenje rizika i odgovornosti sa korisnika na nas. Drugi segment, ili druga grupa novina koju sad uvodimo je interakcija sa korisnikom kroz naš portal, gde bi trebalo da dabiju praktično sve: od vesti i osnovnih informacija o tome kako se čitav kompleks razvija i u našim i u tuđim rešenjima, do mogućnosti da prate svoj poslovni odnos u cloudu sa Comingom, od inicijacije, dakle od formiranje neke ponude ili predloga rešenja, preko ugovaranja, isporuke, održavanja, prijave incidenata, otklanjanja  nedostataka i tako dalje. To bi trebalo da bude centralno mesto gde ćemo se mi i korisnici sretati i gde ćemo zajedno rešavati probleme i smišljati šta dalje raditi”, objasnio je gospodin Kržić…

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.