Održan junski susret u organizaciji Srpske asocijacije menadžera

0

Srpska asocijacija menadžera i ove godine tradicionalno je organizovala Junski susret menadžera, događaj posebno cenjen i prepoznatljiv u njenom šestnaestogodišnjem radu. Asocijacija, zajedno sa svojim članovima, osvrnula se na uspešnu prvu polovinu godine iza sebe, ostvarene rezultate, doprinos i podršku biznis zajednici i okruženju. Istovremeno, događaji i projekti koji su u planu ove godine najavljeni su i predstavljeni gostima, članovima, partnerima i saradnicima.

Uz osvrt na makroekonomski okvir poslovanja na koji utiču aktuelna svetska politička i ekonomska dešavanja, SAM je predstavio brojne aktivnosti usmerene na unapređenje okruženja, razmenu znanja, povezivanje ljudi iz sveta biznisa, jačanje međusobne podrške i saradnje. Sa odličnim rezultatom zaokružena je prva generacija prve SAM Akademije prošle godine, dok je u aprilu ove godine upisana druga generacija koja uveliko pohađa ovaj ekskluzivni edukativni program. Među brojnim inicijativama, posebno se ističe EXPAT program pokrenut sa ciljem umrežavanja i okupljanja naših menadžera u inostranstvu. Mladim menadžerima je i ove godine, omogućeno da se razvijaju uz ostvarene lidere preko Mentorskog programa koji je upisao VII generaciju.

„Često pričamo o tome da Srbiji nedostaje kvalitetnih kadrova, da smo i mi kao zemlja zahvaćeni talasom odliva mozgova i cirkularnih migracija i to je naša realnost. Ono što možemo da se potrudimo, mi iz poslovne zajednice, je da našim zaposlenima i mladima pružimo dobre i kvalitetne uslove za razvoj i napredovanje i na taj način ih podržimo. Ako to radimo u okviru naših kompanija kao i šire, u okviru našeg udruženja, možemo se nadati da ćemo dati dobar primer i drugima i inspirisati ih da svi zajedno kreiramo takvo okruženje koje će podstaći mlade da ostanu ovde, ali i one koji su otišli, da se vrate u Srbiju, nakon što su stekli znanje i iskustva u inostranstvu“, rekao je Dragoljub Damljanović, predsednik SAM-a. On je bio predvodnik i veoma važne aktivnosti ove godine, posete Državnog data centra u Kragujevcu koja je organizovana u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu. Delegaciju su činili predstavnici više od 20 kompanija, a osvrćući se na taj deo aktivnosti SAM-a Damljanović je istakao i planove sličnih aktivnosti do kraja godine u Nišu, Subotici, Aranđelovcu i drugim delovima Srbije.

Srpska asocijacija menadžera nastavlja posvećeno ulaganje truda u razvoj biznis zajednice, doprinos njenom širenju, jačanju, unapređenju, a jedan od ciljeva je i širenje odnosno regionalizacija delovanja. Svoj rad i uvezivanje sa partnerima i drugim privrednicima, Asocijacija će realizovati u narednom periodu i kroz region.

Gostima se obratio i Mihailo Janković, CEO, MK Group koja je dobitnik istaknutog priznanja „Poslodavac godine“ za 2021. godinu koje dodeljuju članovi Srpske asocijacije menadžera. Mihailo je takođe istakao koliko značaj imaju zaposleni u kompanijama.“Zaposleni su najveći kapital i najveća investicija kompanija“, poručio je Janković i dodao da je ulaganje u zaposlene sigurnost koja vodi u kontinuirani razvoj.

Gostima se obratila i Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAM-a.

„Zadovoljstvo je svake godine videti članove, partnere i saradnike na ovom događaju na kojem se osvrćemo na godinu iza nas i sve ono što nam je donela, kao i na sve što smo ostvarili. Uz svesno praćenje promena oko nas, naši planovi su da nastavimo da dajemo doprinos razvoju biznisa i edukacije menadžera na svim nivoima. Nakon dve godine poslovanja u uslovima pandemije i dalje smo u nepredvidivim ekonomskim i spoljno-političkim okolnostima i iznad svega nam je potrebna kontinuirana razmena informacija, saveta i međusobna podrška i solidarnost. Zato nam je izuzetno važno da znate da smo tu za vas“, rekla je Jelena.

Unapređenje i doprinos rasta biznis sfere i zajednice preko deljenja znanja i iskustva, praćenje i obrada aktuelnih trendova i tema koje dominiraju tržištem i prikazivanje istih kroz razne dinamične formate za širu poslovnu i društvenu zajednicu, ostaju vizija i ciljevi Srpske asocijacije menadžera, koja je prvu polovinu 2022. godine uspešno zaokružila sa 460 članova.

Share.

Leave A Reply