Od Cloud Chaos do Cloud Smart sa VMware Multi-Cloud rešenjima

0

VMware Explore 2022 Europe: VMware najavio novi i unapređeni portfolio rešenja i prošireni ekosistem

Na VMware Explore 2022 Europe, koji je počeo danas u Barseloni, VMware je predstavio inovacije, nove ponude, usluge i proširena partnerstva koji korisnicima omogućavaju da dodatno optimizuju svoje putovanje u multi-cloud.

„VMware, zajedno sa partnerima, nastavlja da isporučuje nove inovativne ponude kako bismo korisnicima omogućili da iskoriste sve benefite cloud-smart pristupa“, rekao je Raghu Raghuram, CEO, VMware. „Korisnici prepoznaju da im multi-cloud okruženje omogućava da biraju cloudove – suverene i globalne – u kojima će pokretati svoje aplikacije. VMware je tu na svakom koraku tog puta kako bi im pomogao da složenost multi-clouda tranformišu u svoju prednost u odnosu na konkurenciju.”

Raghuram je dodao: „Digitalna transformacija je glavna tema za kompanije koje imaju za cilj da ubrzaju tempo inovacija. Razumemo izazove sa kojima se suočavaju u pogledu troškova, sajber bezbednosti i potrošnje energije. Kroz naše inovacije i proširena partnerstva, nalazimo se u jedinstvenoj poziciji da im pomognemo da prevaziđu te izazove.”

Na putu prelaska na multi-cloud, organizacije se suočavaju sa velikim porastom kompleksnosti, bezbednosnim izazovima i nedostatkom veština u svojim timovima. (1) Uprkos izazovima, organizacije su ubrzale korišćenje multi-clouda. (2) Zajedno sa svojim partnerima, VMware pomaže organizacijama da uspešno usvoje „Cloud Smart“ pristup, omogućavajući fleksibilnost i izbore u različitim cloud okruženjima. Cloud-smart organizacije su osetile benefite svojih multi-cloud operacija i primećuju povećanu konkurentnost i unapređene rezultate. Na primer, prema istraživanju Vanson Bourna koje je naručio VMware, 97 odsto anketiranih cloud-smart organizacija kaže da im je multi-cloud pristup poboljšao rast prihoda, a 96 odsto kaže da je poboljšao njihovu profitabilnost.(3) Ovi nalazi ukazuju na pozitivan uticaj VMware Cross-Cloud usluga – koje korisnicima pružaju prednosti cloud-smart pristupa pomažući im da odaberu pravi cloud za pravu aplikaciju.

Ubrzanje cloud tranformacije i ekspanzija na Edge

Na VMware Explore Europe, VMware je najavio ponude fokusirane na omogućavanje korisnicima da bolje pokreću, skaliraju i obezbeđuju radna opterećenja svojih kompanija i organizacija u privatnim i javnim cloud okruženjima i na edge-u. Najvažnije su:

  • Sa 25 partnera širom sveta, VMware Sovereign Cloud sada omogućava VMware Tanzu na suverenom cloudu, VMware Aria Operations Compliance paket za suvereni cloud i nova rešenja otvorenog ekosistema. Ove inovacije će omogućiti partnerima da isporučuju usluge ekvivalentne onima koje se nalaze u javnim cloudovima, dok će istovremeno osigurati da su podaci zaštićeni, usklađeni i da se nalaze na nacionalnim teritorijama
  • VMware-ovo SD-WAN rešenje nove generacije, sa novim SD-WAN Klijentom, pomoći će kompanijama i organizacijama da bezbednije, pouzdanije i optimalnije isporučuju aplikacije, podatke i usluge – bez obzira gde se nalaze – na lokaciju, filijalu i kućnu kancelariju, na bilo kojoj mreži i na bilo koji uređaj.
  • Novi VMware Carbon Black XDR će unaprediti lateralnu bezbednost proširivanjem VMware-ove mrežne vidljivosti i detekcije na VMware Carbon Black Enterprise EDR, značajno poboljšavajući otkrivanje i prevenciju pretnji na krajnjim tačkama i mrežama.
  • Novi VMware HCX+i unapređenja na VMware NSX ALB PULSE Cloud Service će pomoći kompanijama i organizacijama da usvoje cloud operativni model.

Izgradnja i upravljanje Cloud Native Platformom

VMware je najavio unapređenja svog VMware Tanzu cloud native app portfolija i VMware Aria cloud menadžment platforme. U kombinaciji, oni omogućavaju cloud-smart pristup razvoju, isporuci i menadžmentu  cloud-native aplikacija i pružaju sveobuhvatnu podršku korisnicima, u bilo kom Kubernetes-u i bilo kom cloudu. Najvažnije novine uključuju:

  • Pokretanje beta verzije VMware Image Builder-a, koji automatizuje kreiranje sigurnih, pouzdanih i kontinuirano održavanih softverskih artefakata u skladu sa korporativnim standardima usklađenosti.
  • Dostupnost nove besplatne ponude VMware Aria Hub-a koji radi na VMware Aria Graph-u.

Osnaživanje hibridnog rada

U današnjem hibridnom radnom okruženju, IT timovi se kontinuirano suočavaju sa izazovima jer zaposleni koriste više uređaja, pristupaju većem broju aplikacija u više cloudova i rade sa više lokacija nego ikada. VMware najavljuje nove opcije na svojoj Anywhere Workspace platformi kako bi IT timovima dodatno olakšao upravljanje i poboljšao njihovu produktivnost uz automatizaciju. Ažuriranja uključuju:

  • VMware proširuje pokrivenost svog DEX rešenja kako bi podržao upravljanje Digital Employee Experience Management (DEEM) za Windows uređaje kojima upravljaju treće strane.
  • Proširenje Workspace ONE Freestyle Orchestrator-a u cilju omogućavanja automatizacije izvan device-based task-specific radnih tokova u okviru Workspace ONE na context-driven ticketing radne tokove koji obuhvataju IT sisteme trećih strana.
  • Horizon Cloud na Microsoft Azure je dobio Federal Risk and Authorization Management Program (FedRAMP) High Authorization kroz Joint Authorization Board (JAB) i sada ima Authority to Operate (ATO) u civilnim agencijama.

VMware Cross-Cloud™ servisi pomažu korisnicima da se uspešno kreću kroz Multi-Cloud eru 

Na VMware Explore Europe, VMware je predstavio unapređene ponude za VMware Cross-Cloud servise kako bi pomogao korisnicima da se kreću kroz multi-cloud eru – i da iz cloud haosa uspešno pređu na cloud-smart pristup. VMware Cross-Cloud usluge su portfolio cloud usluga koje pružaju objedinjeni i pojednostavljeni način za izgradnju, rad, pristup i obezbeđivanje bilo koje aplikacije u bilo kom cloudu sa bilo kog uređaja. Stubovi VMware Cross-Cloud usluga obuhvataju 1) App Platform, 2) Cloud Management, 3) Cloud & Edge Infrastructure, 4) Security & Networking, i 5) Anywhere Workspace.  Za najnovije vesti i više o tome kako VMware pruža brži i pametniji put do clouda za digitalne biznise, pogledajte VMware Explore 2022 Europe media kit.

Share.

Leave A Reply