Nokia Siemens Networks na Telforu 2010

0

Na ovogodišnjem Telekomunikacionom forumu – TELFOR 2010, kompanija Nokia Siemens Networks predstavila je mogućnosti nove Long Term Evolution mobilne tehnologije.

Long Term Evolution (LTE) ili četvrta generacija mobilne tehnologije omogućiće korisnicima prenos podataka brzinama većim i do 10 puta od trenutno dostupnih. Ključne prednosti LTE nad postojećim mobilnim širokopojasnim mrežama su daleko veća efikasnost i brzina prenosa podataka u jedinici vremena.

Prema rečima Radeta Maljevića, konsultanta za tehnička rešenja u kompaniji Nokia Siemens Networks,  LTE tehnologija omogućava preuzimanje muzičkog ili video fajla za manje od jedne sekunde , a ceo film u DVD kvalitetu za 10 minuta. Procenjuje se da se će do 2015. preuzimanje podataka sa mobilnih uređaja uvećati za 10.000%.

Generalni direktor Nokia Siemens Networks Srbija Miodrag Radojević istakao je da su komercijalne isporuke LTE platformi započele još 2008. godine, te tako danas Nokia Siemens Networks ima LTE ugovore sa 20 vodećih svetskih telekomunikacionih operatora i lider je u oblasti istraživanja i razvoja telekomunikacionih tehnologija i  uspostavljanja industrijskih standarda.

Share.

Leave A Reply