Kaspersky Lab – Zašto je bezbedno virtuelizovano okruženje značajno za kompanije

0

31/12/2014-

Virtuelizacija je odluka koja vodi smanjenju troškova, prvenstveno kroz povećanje efikasnosti. Jedna od najvećih prednosti je što omogućava preduzećima da u potpunosti maksimiziraju vrednost njihovog postojećeg hardvera i izbegnu kupovinu i održavanje nove IT opreme.

Na primer: u tradicionalnim fizičkim okruženjima, serveri obično prosečno rade sa 20% kapaciteta preko dana. Tradicionalni email server može dostići 80% svog operativnog kapaciteta u ranim jutarnjim satima, kada se velike količine email poruka istovremeno preuzimaju od strane većeg broja zaposlenih, ali ima mnogo niže nivoe aktivnosti tokom dana, i izuzetno nizak nivo noću. Istovremeno, rezervni server će obično imati većinu svojih zadataka, zakazanih za rad preko noći .

Kada su serveri postavljeni u virtuelno okruženje, IT odeljenje može da stvori dve virtuelne mašine na jednom fizičkom serveru, konsolidujući i aktivnosti prijema pošte i backupa podataka na jednom deljenom serveru. To znači da treba kupiti i održavati samo  jedan server umesto dva…

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply