John Shier, Senior Security Advisor, Sophos: Upotreba veštačke inteligencije (AI) u prevenciji napada

0

Na nedavnom „Sophos Security Day“, u organizaciji kompanije Smart, održanom u Beogradu, imali smo priliku da glavnom predavaču Johnu Shieru postavimo nekoliko pitanja. John Shier se već 15 godina bavi obezbeđivanjem insight pregleda najnovijih pretnji i savetovanjem kako da se najbolje zaštiti poslovanje danas. Jedan je od ključnih predavača za Sophos i partnerske događaje. Sa svojom dubokom tehničkom ekspertizom, daje jasne i sveobuhvatne odgovore na temu kompleksne sigurnosti u savremenim uslovima.

Razgovarala: Nina Kovačević

Pitanja za Johna Shiera:

  1. IT Security (Cyber Security) se odavno pojavljuje kao ključni segment za bezbedno poslovanje u digitalnoj ekonomiji. Da li mislite da je moguće potpuno zaštiti kompanije od postojećih i potencijalnih pretnji?
  2. Da li razmenjujete informacije sa ostalim security vendorima u vezi sa pojavom novih pretnji?
  3. Poznato nam je da kompanija Sophos poseduje prilično veliku bazu najraznovrsnijih malvera koja vam služi za analizu i razvijanje rešenja protiv njih. O kojoj količini malvera je reč i na koji način ih sakupljate?
  4. Jedan od najnovijih trendova u IT zaštiti je svakako i upotreba veštačke inteligencije (AI) u prevenciji napada. Recite nam nešto o tome?
  5. U jednom razgovoru sa stručnjakom za Dark Web smo čuli da napadači provedu prosečno više od 6 meseci u mreži kompanije a da ne budu primećeni. Šta savetujete kompanijama da do toga ne dođe i šta uopšte da rade u takvom slučaju?
  6. Šta biste posebno izdvojili kao najopasniju pretnju današnjice?
Share.

Comments are closed.