F5: Stanje isporuke aplikacija – sve veća zabrinutost za bezbednost

0

Važniji globalni događaji poput WikiLeaksa i skandala koje je napravio Edward Snowden izazvali su dramatičan pomak u enkripciji saobraćaja, što ostavlja kompanije sa mrtvim tačkama u njihovim mrežama, čineći njigove bezbednosne alate daleko manje efikasnim. Ovo je samo jedan od ključnih  nalaza iznetih tokom nedavne prezentacije izveštaja “2017 State of Application Delivery”. 

Izveštaj je baziran na istraživanju koje je sprovedeno među 2.197 korisnika. Dijapazon klijenata se kretao od CEO-a do inženjera iz različitih tehnoloških pozadina, uključujući rudarenje, servis provajdere, finansijske usluge i mnoge druge.

Rasprostranjenost aplikacija

Nije nikakva tajna da digitalna ekonomija pokreće povećano oslanjanje na aplikativne servise. U stvari, prosečna organizacija planira postavljanje 17 aplikativnih servisa u narednih 12 meseci.

Među prvih pet aplikativnih servisa koje kompanije koriste su mrežni fajervol, antivirus, SSL VPN, balansiranje opterećenja i ublažavanje spama. Na osnovu odgovora u anketi, 39% klijenata ne bi primenilo aplikaciju bez prethodnog obezbeđivanja sigurnosti, 33% bi prvo osiguralo dostupnost aplikacije, a 15% njih bi prvo obezbedilo da mogu da potvrde identitet korisničkog saobraćaja…

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.