Emovis dobio ugovor za nadogradnju sistema naplate putarine u tunelu koji povezuje glavni grad Crne Gore sa ključnom lukom Bar

0

Lokalne vlasti u Crnoj Gori dodelile su Emovisu novi ugovor za nadogradnju sistema naplate putarine u tunelu Sozina, koji povezuje glavni grad Podgoricu sa lukom Bar.

Monteput d.o.o., javno preduzeće zaduženo za održavanje tunela Sozina, dodelilo je Emovisu ugovor za nadogradnju sistema naplate putarine.

Tunel povezuje glavni grad Podgoricu sa ključnom lukom Bar. Devetomesečni projekat isporuke uključuje obnovu postojećih 11 traka sa Emovisovim rešenjem za video naplatu poslednje generacije koje je već u upotrebi u drugim evropskim zemljama.

Video naplata putarine, koja se takođe naziva „Plati po tablici“, je novi automatizovani, besprekorni način plaćanja zasnovan na automatskom prepoznavanju registarskih tablica.

Sve veći broj tradicionalnih autoputeva sa naplatom preko barijera okreće se trakama za video naplatu putarine kako bi korisnicima u saobraćaju pružio bolje iskustvo putovanja i prebacio ih na modernu naplatu putarine usmerene na budućnost, uz optimizaciju operativnih troškova.

Kristijan Barijentos, izvršni direktor kompanije Emovis, rekao je: „Ovaj projekat jača prisustvo Emovisa u Evropi i demonstrira naše iskustvo u nadogradnji tradicionalnih sistema naplate putarine na video naplatu: bezgotovinska alternativa sa niskim održavanjem i visokim učinkom za one koncesionare i operatore puteva sa naplatom putarine koji traže da pruže pojednostavljeno i bolje iskustvo za svoje učesnike u saobraćaju.”

 Milan Ljiljanić, glavni izvršni direktor Monteputa, rekao je: „Poslednjih 10 godina imamo izuzetno uspešnu poslovnu saradnju sa Emovisom. Dosadašnje metode naplate putarine koje koristimo na naplatnoj stanici Sozina dopunićemo rešenjem sistema Video naplate. Verujemo da će uvođenje ovih inovativnih rešenja dodatno poboljšati propusnost vozila na našoj naplatnoj stanici i omogućiti našim korisnicima još jedan veoma efikasan način naplate putarine”.

 O uslugama mobilnosti Emovis i Abertis

Emovis je posvećen pomoći milionima vozača da neometano putuju najprometnijim putevima na svetu sa naplatom putarine. Kompanija upravlja nekim od najprometnijih svetskih infrastruktura za naplatu putarine bez barijera u Sjedinjenim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Portoriku, Kanadi i Kataru.

Emovis je u 100% vlasništvu kompanije Abertis, svetskog lidera u upravljanju putevima sa naplatom putarine. Ova podrška čini Emovisa dugoročnim i pouzdanim partnerom za putne vlasti i koncesionare autoputeva.

Abertis Mobiliti Services je Kompetentni centar Abertis grupe koji radi preko Emovisa, svetskog lidera u rešenjima za mobilnost i uslugama koje regulišu korišćenje urbane i međugradske infrastrukture.

Snažne performanse Abertis Mobiliti Services

Abertis Mobiliti Services (AMS), centar kompetencija Abertis grupe specijalizovan za implementaciju najsavremenijih tehnoloških platformi i operativnih usluga za inteligentnu mobilnost u urbanim i međugradskim sredinama, završio je 2022. godinu sa veoma dobrim iskustvom na međunarodnom nivou. Kompanija je uspela da uspešno potvrdi važne ugovore, ključne za proširenje svog portfelja usluga i proizvoda širom sveta.

Neke od ovih operacija uključivale su implementaciju satelitskog programa naplate putarine za električna i ekonomična vozila u Virdžiniji (SAD); produženje ugovora za naplatu putarine za Halton Borough Council i Mersei Gatevai Crossings Board (Ujedinjeno Kraljevstvo); i projektovanje, instalacija i održavanje prvog slobodnog sistema naplate putarine u Holandiji u dva nova tunela koja će biti otvorena u regionu Roterdama. Pored toga, AMS je pomogao u kontroli saobraćaja tokom FIFA Svetskog prvenstva održanog u decembru u Kataru.

Share.

Leave A Reply