EcoStruxure IT – prava DCIM platforma za hibridna IT okruženja

0

Poslednjih dvadeset godina doživeli smo ogromnu evoluciju novih tehnologija, od najranijih faza Web 2.0, do početaka metaverzuma 2022. Kao što smo i očekivali, tehnologija koja obo-gaćuje naše živote nastaviće da se dramatično menja. Bez obzira da li u kontekstu poslovanja ili kao potrošači, svi postavljamo pitanje – Šta se dalje dešava?
U osnovnom smislu, termin „tehnologije u nastajanju“ priznaje kako se razvoj tehnologije odvija treptajem oka. Preokret u onome što povezujemo sa „normom“ (kako koristimo internet, sa kojim uređajima svakodnevno komuniciramo, itd.) dešava se češće nego što smo svesni. U prošlosti, na primer, navikli smo na usluge u oblaku koje se aktiviraju glasom, kao što je Alexa, i upoznali smo se sa softverom za video ćaskanje kao što je Zoom.

Ostajemo svesni kako se naš svet razvija. Neke od novih tehnologija su vam možda poznate, neke mogu postojati na vašoj periferiji, a možda ćete shvatiti da su vam neke nove ili nepoznate. Međutim, važna napomena je da nisu sve nove tehnologije „nove“ u najstrožem smislu te reči. U mnogim slučajevima, „nastajanje“ jednostavno znači da je postojeća tehnologija postala istaknuta kroz savremeni razvoj i inovacije, što je dovelo do novih upotreba.

Tekst u celosti možete pročitati u digitalnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply