Odgovorno pristupamo primeni veštačke inteligencije

0

Prema procenama, veštačka inteligencija (AI) će u naredne dve decenije izazvati najveću revoluciju u bankarskom poslovanju, dok će njen masovniji upliv u e-trgovinu omogućiti kompanijama da preciznije analiziraju i bolje razumeju obrasce ponašanja kupaca, poboljšaju iskustvo kupovine i pojednostave procese. U oba slučaja – rašće i profit. 

O veštačkoj inteligenciji slušamo (i gledamo u apokaliptičnim filmovima i serijama) već decenijama, ali tek se u poslednjih nekoliko meseci sa popularizacijom ChatGPT-a, AI ozbiljno uselio u medijski, biznis i misaoni prostor svakoga od nas.

Zanimljivo je međutim to da takvi sistemi već dugo postoje u pozadini naprednih veb-sajtova, čineći onlajn kupovinu i digitalno bankarstvo lakšim i bržim, pružajući pritom personalizovanu pomoć i ponudu na sličan način onom tradicionalnom – licem u lice.

Šta je to veštačka inteligencija, koje sve prednosti donosi e-trgovini i e-bankarstvu, i kako oni gledaju na njen razvoj, domete i uticaj, otkrivaju nam Valentina Đorđević, Head of Data & Innovation, i Predrag Topić, Head of Business Development,  iz kompanije Things Solver koja posluje u okviru globalne ASEE Grupe.

Tekst u celosti možete pročitati u digitalnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply