Da li knjigovođe mogu da preuzmu i potvrde eFakturu za svog klijenta?

0

U organizaciji kompanije Datalab SR, održan je Dan računovođa 2022, kome je prisustvovalo preko 150 knjigovodstvenih i računovodstvenih agencija. Centralna tema događaja su bile eFakture i kako će knjigovođe rešavati slanje i primanje elektronskih računa preko SEF-a sa svojim klijentima.

Mišljenja su bila podeljena – neke knjigovođe će preuzimati i potvrđivati eFakture svojih klijenata, dok druge izričito tvrde da to neće raditi.

Datalab SR je ponudio rešenje za sve ove nedoumice. Uz korišćenje programa PANTHEON Web Light i Granule za potvrđivanje dokumenata, moguće je da klijent sam potvrdi eFakturu koju je dobio, a da je knjigovođa zatim odmah proknjiži. Sa druge strane, kada klijent napravi eFakturu i pošalje je u SEF preko Web Light-a, knjigovođa u isto vreme tu izlaznu fakturu vidi i može je uključiti u obračun PDV-a.

Iako na prvi pogled izgleda da je dosta toga rešeno, posetioci su imali dosta pitanja u vezi eFaktura za predstavnike Datalab-a ali i za Draganu Marić, predsednicu Udruženja računovođa i knjigovođa Srbije (URIKS). Veliko interesovanje posetilaca je izazvala prezentacija Milana Trbojevića, popularnog Knjiškog moljca i kreatora bloga FT1P.

Sva predavanja sa Dana Računovođa možete pogledati na sledećem LINKU.

Demo verziju programa PANTHEON Web Light možete preuzeti OVDE.

Share.

Leave A Reply