Časovi Fejsbuka i novi paket usluga za starije u Vipu

0

Predstavljena prva ponuda za seniore, dok su polaznici „Vip digitalnih radionica za starije“ podučavali svoje vršnjake o korišćenju društvenih mreža

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, koji se 1. oktobra obeležava širom sveta, u Vip centru u Knez Mihajlovoj 9 održan je dan otvorenih vrata, tokom kojeg su uspešni polaznici „Vip digitalnih radionica za starije“ demonstrirali svoja znanja iz oblasti novih tehnologija i odgovarali na pitanja i nedoumice svojih vršnjaka. Ovom prilikom Vip je predstavio i najnoviji paket uslugaNova za starije koji uključuje NOVA tarifu sa dodatnim pogodnostima, specijalno kreiranim za potrebe ovog dela populacije u Srbiji.

Casovi Fejsbuka i nova tarifa za     starije u  Vipu_Fotografija 2Nova za starije namenjena je postpejd korisnicima koji imaju više od 60 godina, a podrazumeva pristupačniju pretplatu i cenu uređaja, kao i kontrolu internet troškova. Svi korisnici paketa usluga Nova za starije dobiće mogućnost popusta od 1000 dinara na mesečnu pretplatu ili na cenu nekog od uređaja iz Vipove ponude, uz kontrolu internet troškova u zemlji i inostranstvu, gde će u slučaju da korisnik istroši megabajte u okviru ponude dalji surf biti moguć aktiviranjem nekog od brojnih dostupnih dodataka. Od 1. oktobra ova tarifa biće u stalnoj ponudi Vipa, uz ugovornu obavezu od dve godine. Ova ponuda se odlično uklapa i ukoliko korisnici žele da besplatno promene operatera i pređu u Vip i pri tome zadrže svoj broj telefona, uključujući i pozivni broj.

„Kada sam se pre godinu dana priključio kursu digitalnih radionica, prvi put sam u životu uzeo lap top u ruke. Naravno da je sve u početku delovalo teško, ali ako imate jaku volju za učenjem, ne postoji stvar koju nećete moći da savladate, naročito još ako imate i dovoljno slobodnog vremena, kao mi, penzioneri. Sada redovno koristim Internet za čitanje novina, informisanje o dešavanjima u svetu, kao i Skajp koji mi omogućava komunikaciju sa rodbinom u inostranstvu, mada iskreno, sve više moram sa unukom da se borim za kompjuter“, rekao je Svetomir Slavić, jedan od predavača i polaznika kursa digitalnih radionica.

Vip već dve godine osluškuje potrebe ovog dela populacije realizovanjem besplatnih „Vip digitalnih radionica za starije“, projekat koji se već drugu godinu zaredom sprovodi u saradnji sa Organizacijom za međugeneracijsku saradnju 35+ i Pokretom trećeg doba Srbije. Veliko interesovanje i broj polaznika u gradovima širom Srbije potvrda su želje i sposobnosti najstarijeg dela populacije da uspešno savladaju osnovna znanja iz oblasti korišćenja računara, interneta, društvenih mreža i različitih digitalnih uređaja, i na ovaj način se jednostavno i brzo integrišu u tokove savremenog društva.

Share.

Comments are closed.