Canon osvojio pet nagrada za svoje izuzetne višefunkcionalne uređaje i programski paket uniFLOW

0

Canon Europe, vodeći svetski lider na polju grafičkih rešenja, osvojio je pet nagrada Zimski izbor godine (‘Winter Pick of the Year’) za 2015., uključujući nagradu za izuzetno dostignuće u uštedi energije i za izuzetno rešenje za obradu dokumenata, koje dodeljuje organizacija za testiranja i istraživanja Buyers Laboratory LLC (BLI).

Prepoznajući Canon-ov trud da isporuči najbolja hardverska i softverska rešenja za potrošače i poslovne korisnike, BLI je Canon-u dodelio sledeće nagrade:

Zimski izbor godine za izuzetni A3 monohromatski višefunkcionalni uređaj brzine 51 do 60 stranica po minutu (BLI Winter Pick of the Year for Outstanding 51- to 60-ppm A3 Monochrome MFP):

o Canon imageRUNNER ADVANCE 6255i

Zimski izbor godine za izuzetni A3 monohromatski višefunkcionalni uređaj iz početnog nivoa brzine 21 do 30 stranica po minutu (BLI Pick of the Year for Outstanding Entry-Level 21- to 30-ppm A3 Monochrome MFP):

o Canon imageRUNNER 2202N

Zimski izbor godine za izuzetno dostignuće u uštedi energije (BLI Winter Pick of the Year for Outstanding Achievement in Energy Efficiency):

o Canon i-SENSYS MF6180dw

Zimski izbor godine za izuzetni A4 monohromatski višefunkcionalni uređaj (BLI Winter Pick of the Year for Outstanding A4 Monochrome):

o Canon i-SENSYS MF229dw              

Zimski izbor godine za izuzetno rešenje za obradu dokumenata (BLI Winter Pick of the Year for Outstanding Document Imaging Solution Suite):

o Canon uniFLOW V5.3    

Nagrade Izbor (‘Pick’)dodeljuju se dva puta godišnje najboljim proizvodima koji se ocenjuju kroz sveobuhvatni skup testova koji pokriva širok spektar funkcija i performansi najznačajnijih kupcima.

Canon-ovi uređaji imageRUNNER  2202N i imageRUNNER ADVANCE 6255i impresionirali su analitičare organizacije BLI izuzetnim performansama, produktivnošću i kvalitetom. Crno-beli imageRUNNER 2202N dobio je priznanje zbog vrhunskog kvaliteta slike kod štampanja i kopiranja, kao i fleksibilnog alata MF Toolbox, koji omogućava skeniranje u sažete PDF datoteke koji se mogu pretraživati. Trajnost i pouzdanost mehanizma takođe su impresionirali analitičare – uz 60 000 otisaka i 12 000 skeniranja bez i jednog pogrešnog uvlačenja papira ili potrebe za pozivom tehničkoj podršci. Prema BLI analitičaru Martinu Sloaneu, činjenica da je uređaj napravljen tako da olakšava jednostavne poslove održavanja „omogućava korisnicima da provedu manje vremena baveći se uređajem, a više vremena obavljajući svoje poslove“, što uređaj čini izuzetno prikladnim za male i srednje radne grupe sa puno posla.

I Canon-ov uređaj imageRUNNER ADVANCE 6255i prepoznat je kao izuzetno produktivan za užurbana kancelarijska okruženja. Analitičari su bili impresionirani njegovom prilagodljivom kontrolnom pločom, intuitivnim pogonskim programima i neograničenim postavkama profila, što omogućava korisnicima da isprogramiraju složene poslove štampe jednim klikom.

Pored toga, BLI je Canon-ovom štampaču i-SENSYS MF6180dw dodelio nagradu Zimski izbor godine za izuzetno dostignuće u uštedi energije (BLI Winter Pick of the Year for Outstanding Achievement in Energy Efficiency). Ovaj uređaj dosledno je trošio značajno manje energije u poređenju sa konkurentskim višefunkcionalnim štampačima za male grupe, formata A4. Uređaj je takođe demonstrirao nadprosečno vreme aktiviranja iz pasivnog načina rada, pa korisnici mogu biti sigurni da postavljanje uređaja i-SENSYS MF6180dw u pasivni način neće negativno uticati na produktivnost. Ako je uređaj u pasivnom načinu rada, njegov ekran se neće upaliti ni kada korisnik pokrene štampanje sa računara, čime se ostvaruju dodatne uštede energije.

BLI je dodelio nagradu Zimski izbor godine za izuzetni A4 monohromatski višefunkcionalni uređaj (BLI Winter Pick of the Year for Outstanding A4 Monochrome) Canon-ovom štampaču i-SENSYS MF229dw, naglašavajući njegov nadmoćni kvalitet otiska prilikom štampanja i kopiranja. BLI je uzeo u obzir i velike mogućnosti povezivanja koje taj uređaj nudi. Kao kompaktan uređaj vrste 4-u-1, sa sertifikatom Mopria, i-SENSYS MF229dw podržava mobilne aplikacije za iOS i Android – Canon Mobile Printing i Canon Mobile Scanning. BLI viši autor Carl Schell izjavio je da je funkcionalnost automatskog obostranog skeniranja i kopiranja ugrađena u uređaj, uključujući mogućnost kopiranja 2:2, „sjajan način da kućni korisnici smanje količinu papira koju koriste i uštede novac”.

Canon-ov uniFLOW V5.3 osvojio je nagradu Zimski izbor godine za izuzetno rešenje za obradu dokumenata (BLI Winter Pick of the Year for Outstanding Document Imaging Solution Suite).

“Dobitnici naših nagrada Izbor ne samo da moraju pokazati izuzetne rezultate u periodu testiranja, nego moraju biti vodeća rešenja u svojim razredima kada se upoređuju sa konkurencijom,” objasnio je viši BLI urednik Jamie Bsales.

Paul Rowntree, direktor marketinga proizvoda za Evropu i Veliku Britaniju u kompaniji Canon Europe, kaže: “Oduševljeni smo što su rigorozne BLI metode testiranja još jednom pokazale snagu i širinu naše kancelarijske ponude – posebno u područjima kao što su energetska efikasnost, koja nam i dalje ostaje u centru pažnje dok poboljšavamo i proširujemo naš portfolio kako bismo zadovoljili potrebe naših korisnika čiji broj raste.”

Share.

Leave A Reply