Broj 124

0

Uvodnik IO 124

U ovom broju donosimo zaista sjajan tekst o ERP–ovima koji su u svojim starijim iteracijama obezbeđivali nivo operativne integracije koji jednostavno nije bio moguć kroz diskretne, parcijalne aplikacije ali za određenu cenu.

IDC IT Security and Datacenters Transformation Roadshow 2011

Inovacije na polju bezbednosti u Cloud Computingu

Istraživanje: Računarstvo u oblacima: scenario

Kada su 15. septembra 2008. godine direktori investicione banke “Limen braders (Leh-man Brothers) potpisali čuveni “Chapter 11” ili tzv. odlazak u bankrotstvo, na ulice Vol-strita izašli su svi zaposleni ove banke sa paketićima sa ličnim stvarima u rukama. U roku od 24 sata isključena je struja u zgradi, računski centar je utihnuo, kao i satelitski sistem na petom spratu. Obistinile su se najgore slutnje – posle 8. avgusta 2007. godine više nije bilo sigurnih investicionih banaka.

Blog off – da li je Evropa spremna za Cloud?

Ovogodišnji sajam u Hanoveru CeBIT, pored novih proizvoda gadgeta i novih proizvoda, doneo je i poražavajuću sliku o prihvatanju i razumevanju Cloud koncepta u Evropi. Strah od povrede privatnosti i sigurnosti personalnih podataka usporava prihvatanje Cloud koncepta, a da stvar bude još teža, primetan je i nedostatak razumevanja šta Cloud Computing zapravo jeste.

Online storidži – pouzdani čuvari

Fajlovi koje držite na HDD-u lako mogu “nestati” ili se oštetiti. Takođe, zauzimaju prostor i ne možete im pristupiti ako niste kraj svog računara. Umesto toga stavite svoje fajlove online, upozorenje je i preporuka koji se sve češće mogu čuti od IT stručnjaka. Ali kako znati izabrati najbolji?

Poslovna vrednost ERP-ova nove generacije

Enterprise Resource Planning (ERP) aplikacije su obezbeđivale nivo operativne integracije koji jednostavno nije bio moguć kroz diskretne, parcijalne aplikacije ali za određenu cenu. ERP alati imaju tendenciju da budu monolitni u strukturi, skupi za podršku i održavanje i umesto da budu podstrekači promena, oni ih obično koče. To sve radi protiv ispunjenja kompleksnog zadatka koji je dat najvećem broju senior IT menadžera – smanjiti IT troškove, odgovoriti na promene i pomoći organizaciji da ostvari viši nivo operativne efikasnosti, konstatuju analitičari Martin Butler Researcha na samom početku svoje komparacije starih i novih ERP rešenja, uz ukazivanje na konkretne prednosti koje donose ova potonja, od kojih su samo neke jednostavnost korišćenja, povećana produktivnost, te brži povraćaj investicije.

Mobilnost: trendovi – aplikacije koje će vladati 2012.

U mobilnom svetu se pojavio veliki broj aplikacija, a samo Apple prodavnica nudi više od 350.000 aplikacija koje su napravile revoluciju u mobilnom ekosistemu. Ima ih za skoro sve što nam može pasti na pamet. Tako se polako obistinjava Gartnerovo predviđanje iz 2009. godine o mobilnim aplikacijama koje će zavladati 2012.

HP konvergentna infrastruktura – prevaziđite IT razuđenost

Kreiranje računskog centra budućnosti radi ubrzavanja prelaska na InstantOn Enterprise okruženje

Rešenja za industriju putovanja – nova Amadeus tehnološka rešenja na tržištu Srbije

Početkom 2011. globalni lider na tržištu putovanja kompanija Amadeus počela je sa primenom novih tehnoloških rešenja koja treba da unaprede usluge turističkih agencija u Srbiji.

Symantec – Migracija na Windows 7

Jedan od najinteresantnijih videa o migraciji na Windows 7 uz pomoć Symantec rešenja

Share.

Leave A Reply