Broj 102

0

Uvodnik IO 102

Kao što možemo da primetimo, internet biznis se sve više širi – sve fiše firmi delove svog poslovanja bazira na ovoj platformi. Uprkos velikom broju mladih sposobnih ljudi koji svake godine napuste zemlju, Srbija u mladim koji ovde ostaju ljudima ima potencijale za uspešno poslovanje i širenje novih tehnologija.

Intervju: Partnerska rapsodija

U kriznim vremenima, otpori ulaganju u IT postaju još izraženiji, iako su ta ulaganja jedan od mogućih odgovora za iznalaženje novih izvora prihoda kompanija. Oracle, sa mrežom svojih partnera, tržištu nudi softverska rešenja koja kompanijama mogu da pomognu da optimizuju svoje poslovanje i dodaju novi kvalitet svojim korisnicima; u toj podršci, Oracle jednako tretira velike enterprise sisteme i SME segment preduzeća.

Intervju: Zajednički ciljevi

Prošlo je godinu dana od ulaska kompanije HERMES SoftLab u sastav ComTrade Group, od kada članice Spinnaker i Hermes u okviru poslovne jedinice ComTrade IT Solutions and Services udruženim snagama i kompetencijama nastupaju na tržištu zemalja u kojima su ranije poslovale samostalno. Pravo je vreme za razgovor, o nekim aktuelnim projektima, sa Vladanom Atanasijevićem, nekada direktorom Hermes SoftLab Srbija, a danas direktorom Spinnakera…

Komunikacije: Tehnološki detektivi

Za vreme planiranja i probe napada na Pearl Harbor, bilo je veoma malo radio saobraćaja koji bi mogao da se presretne. Brodovi, jedinice i komande koje su učestvovale sve su bile u Japanu i koristile telefon, kurire, signalne lampe i čak i zastavice za komunikaciju. Ništa od ovog saobraćaja nije bilo presretano, pa prema tome nije moglo ni da bude analizirano. Kao što je poznato, američke snage bile su iznenađene napadom.

Iz bluza u rock ‘n’ roll

Pre dve i po godine u Internet ogledalu objavljen je naslovni tekst tog broja “CMS bluz”. Večita tema – kako skrojiti web sajt po meri, a da se “dobar čovek ne oseća loše”. Kao i kod krojača, sa konfekcijom (serijskim proizvodom) sve je lakše, jer takvo odelo u snažnom ritmu bude gotovo za dva minuta – čist rok end roll.

Trendovi: Pogled od 360 stepeni

U tehnološkoj (r)evoluciji, posebno u domenu komunikacija i informacionih tehnologija, proizvodi i usluge nove generacije kao posledicu po pravilu imaju drugačiji način konzumiranja, tj. upotrebe samog proizvoda i usluge. Ni online novinarstvo nije ništa drugačije, a evo i zašto.

Share.

Leave A Reply