AI proizvodi sa globalnog tržišta – Made In Serbia

0

Prava je retkost na našim prostorima da veliki sistem integratori plasiraju na tržište toliko inovativan proizvod, kakav se još viđa samo u start-up zajednicama. Tako je još davne 2016. godine Saga zaplovila u AI vode i oformila sektor koji će se baviti AI driven Own IP rešenjima, koji će kasnije prerasti u posebnu kompaniju – Intellya.

Intellya je kompanija koja se bavi kreiranjem i implementacijom proizvoda zasnovanih na veštačkoj inteligenciji, sa ciljem da svojim korisnicima pomogne u stvaranju veće vrednosti kako za samu kompaniju i njeno svakodnevno poslovanje, tako i za njene klijente.

Od kako je u novembru prošle godine kompanija Open AI lansirala sada već svima dobro poznat Chat GPT, veštačka inteligencija postala je svakodnevna tema, ne samo onih koji se njome bave i kompanija koje je koriste, već i šire populacije. Studenti, marketeri, generalni direktori i mnogi drugi požurili su da što pre isprobaju ovaj novi alat i pronađu načine da ga iskoriste kao pomoć u svojoj svakodnevici. Međutim, prava istina je da veštačka inteligencija menja aspekte naših svakodnevnih života već godinama unazad. Jedino što se ovim „hajpom“ promenilo je pojačana vidljivost ove teme, što je dalo pozornicu mnogim kompanijama koje se upravo ovom tehnologijom bave, da pokažu šta to tačno rade i umeju. Jedna od takvih kompanija upravo je i domaća kompanija Intellya koja je od novembra članica globalne Noventiq grupe.

Tekst u celosti možete pročitati u digitalnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply