Sophos kupuje Avid Secure radi proširenja zaštite za public cloud okruženja

0

Kompanija Sophos je prošlog meseca objavila da je kupila Avid Secure, kompaniju koja nudi sledeću generacije bezbednosti cloud infrastrukture. Avid Secure nudi na veštačkoj inteligenciji baziranu cloud security analitiku, usklađenost i DevSecOps platformu, kako bi pružio efikasnu end-to-end zaštitu u servisima javnog clouda kao što su AWS, Azure i Google.

Osnovan 2017. godine od strane tima istaknutih lidera u oblasti IT bezbednosti, Avid Secure koristi veštačku inteligenciju i automatizaciju za rešavanje stvarnih problema efikasne cloud bezbednosti, ukjučujući nedostatak vidljivosti radnog opterećenja i konstantan monitoring potreban da bi se bilo korak ispred današnjih sofisticiranih napada. Avid Secure je mala kompanija u privatnom vlasništvu sa sedištem u San Francisku i inženjerskim operacijama u Indiji.

“Ubrzano usvajanje javnih cloud okruženja predstavlja nove izazove sigurnosti podataka za preduzeća. Sa zaštitom radnog opterećenja u oblaku i softverom za upravljanje stanjem u oblaku kompanije Avid Secure, Sophos će proširiti svoje trenutne mogućnosti na području sigurnosti u oblaku i podstaći liderstvo u ovom rastućem prostoru”, naveo je Dan Schiappa, viši potpredsednik i generalni direktor Proizvoda u Sophosu. “Želimo dobrodošlicu u Sophos Avid Secure timu i uzbuđeni smo zbog donošenja njihove transformacione tehnologije u naš portfolio, što jača našu sposobnost da ponudimo najbolju zaštitu za podatke na krajnjim tačkama i mrežama naših korisnika, gde god da su njihovi servisi hostovani.”

“Mi smo izgradili Avid Secure platformu da bismo revolucionisali sigurnost public cloud okruženja na efikasan način”, rekao je Nikhil Gupta, CEO i suosnivač Avid Securea. “Ponosni smo na našu inovativnu tehnologiju pokretanu veštaškom inteligencijom, koja pruža preduzećima end-to-end kontinuiranu analitiku bezbednosti, vidljivost i saobraznost kako bi ona zaštitila svoje podatke i maksimizirala investicije u servise javnog clouda. Mogućnost pridruživanja Sophosu u njihovoj misiji da razviju sajber bezbednost u inteligentan, integrisan sistem savršeno je odgovarala našoj inženjerskoj viziji. Ja i ceo tim Avid Securea radujemo se tome što možemo postići zajedno.”   

U tom trenutku, Sophos nije objavio više detalja o ovok kupovini.

Share.

Leave A Reply