PPF grupa završila kupovinu Telenor banke

0

PPF grupa danas je završila proces kupovine 100 odsto vlasništva u Telenor banci od Telenor grupe, nakon što je prethodno dobila neophodnu regulatornu saglasnost Narodne banke Srbije.

Transakcija predstavlja prirodni korak PPF grupe na tržištu Srbije, posle prošlogodišnjeg preuzimanja Telenorovih telekomunikacionih kompanija u centralnoistočnoj Evropi, tačnije u Mađarskoj, Bugarskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Telenor banka bila je deo Telenor grupe od 2013. godine, nakon preuzimanja KBC banke u Srbiji. U septembru 2014. godine, banka je promenila ime u Telenor banka. Specijalizovana je za pružanje inovativnih onlajn finansijskih usluga i predstavlja prvu potpunu mobilnu i onlajn banku u Srbiji. Telenor banka svoje usluge pruža primarno klijentima Telenora. Trenutno broji više od 400,000 klijenata i na kraju 2018. godine, banka je upravljala aktivom vrednom 135 miliona eura.

PPF grupa

PPF Grupa investira u više različitih segmenata tržišta, kao što su bankarstvo i finansijske usluge, telekomunikacije, mašinstvo, biotehnologija, osiguranje, nekretnine i poljoprivreda. PPF Grupa prisutna je na tržištima Evrope, Rusije, SAD-a i Azije, i raspolaže imovinom u vrednosti od skoro 38 milijardi evra (na dan 30. jun 2018. godine).

Telenor grupa

Telenor Grupa vodeća je telekomunikaciona kompanija u Skandinaviji i Aziji, sa više od 174 miliona korisnika i godišnjom prodajom od oko 13 milijardi dolara (2018). Telenor grupa je lider ili drugi najveći operator na većini tržišta na kojima posluje. Posvećeni su odgovornom poslovnom postupanju i vode se ambicijom osnaživanja društava čiji su deo. Više od 160 godina povezanost je suština poslovanja Telenor grupe, koja svoju svrhu vidi u povezivanju svojih korisnika sa onim do čega im je najviše stalo. Telenor je evidentiran na Berzi Osla pod oznakom TEL. Za više informacija posetite www.telenor.com;

Share.

Leave A Reply