Ingram Micro: Zajedno solidarni

0

U situaciji u koju nas je sve doveo Covid-19, kompanija Ingram Micro kao vodeći distributer IT opreme i softvera želela je da što više olakša komunikaciju unutar i izvan organizacije, kao i da svojim korisnicima omogući da vreme kvalitetno provedu unapređujući svoja znanja. U tom cilju, u saradnji sa svojim vendorima, na raspolaganje su im stavili besplatne obuke i korišćenje alata i softvera za učenje i rad od kuće.

Vendori i kompanije koje zastupa Ingram Micro ponudili su zaista impozantnu listu usluga, dajući tako svoj doprinos gradnji boljeg i odgovornijeg društva.

Tako je kompanija Kaspersky, u znak digitalne solidarnosti, u periodu od 23. 3. 2020. pa sve do 23. 6. 2020. nudila šestomesečne besplatne licence svim privatnim i javnim preduzećima za  Kaspersky Security for Microsoft Office 365, rešenje koje se u potpunosti bavi poznatim, nepoznatim i naprednim pretnjama, a za zaštitu koristi napredne heuristike, mašinsko učenje i druge tehnologije nove generacije u cilju zaštite od ransomwarea, zlonamernih attachmenta, spama, phishinga i nepoznatih pretnji.

Zbog razvoja situacije vezane za Coronavirus kompanija Check Point Software Technologies ltd svim svojim korisnicima koji imaju Check Point gateway obezbedila je besplatne Mobile Access Blade licence u trajanju od 60 dana, kao i licence za zaštitu mobilnih uređaja/tableta i računara. Kompanija je dodatno dala mogućnost za 60 dana besplatnog korišćenja Extreme Zone Alarma, a u znak digitalne solidarnosti i borbe protiv Covida 19, Ingram Micro nudi besplatni training CCES.

VMware se akciji pridružio ponudom besplatnih licenci u trajanju od 60 dana za VMware vSphere, vodeće rešenje u domenu virtuelizacije IT rešenja, kao i obezbeđivanjem besplatno Workspace One softvera u trajanju od 90 dana i 100 korisničkih uređaja.

Kompanija Cisco je pozvala zainteresovane da im se obrate preko emaila koji je Ingram Micro obezbedio specijalno za projekat Digitalna solidarnost kako bi im omogućili besplatne nove licence ili uklonili ograničenje u broju korisnika tokom 90 dana za korišćenje Cisco AnyConnecta,VPN klijenta koji omogućava siguran pristup kompanijskom informacionom sistemu tokom rada od kuće ili sa druge udaljene lokacije. Takođe je omogućila besplatnu registraciju i korišćenje u toku od 90 dana bez ikakve naknade Cisco Umbrelae kao efikasnog načina zaštitite od zlonamernih internet sajtova, naročito prilikom rada od kuće. 

Uz to, ponudili su korišćenje Duo Security za više od 10 korisnika bez ikakve naknade.

Duo Security omogućava dvofaktorsku autentifikaciju korišćenjem aplikacije na mobilnom telefonu i time pomaže u pouzdanijem utvrđivanju identiteta korisnika koji pristupa vašem sistemu. Pored Cisco AnyConnect VPN-a može se integrisati i sa VPN rešenjima drugih proizvođača, kao i sa drugim sistemima koji zahtevaju autentifikaciju.

Jednostavna registracija je bila jedini uslov i da bi se besplatno obezbedio lični nalog u trajanju od 90 dana i za Cisco Webex Meetings, koji omogućava visokokvalitetne videokonferencijske pozive uz mogućnost održavanja virtuelnih sastanaka, odnosno da bi se povećalo ograničenje broja korisnika na postojećem kompanijskom sistemu bez ikakve naknade.

Hitachi Vantara je ponudila besplatni pristup za više od 200 Self-Paced Learning resources do 31. jula 2020. omogućavajući zainteresovanim da izoštre svoje veštine u trenutku socijalnog distanciranja i daljinskog rada. Pored toga, Hitachi Vantara je omogućio kompletni pristup za 3 Self-Paced Learning Libraries: Content Library, Infrastructure Library i Converged/Hyperconverged Library, pri čemu su svi kursevi, video snimci, kvizovi i laboratorije 1:1 sa stručnjacima. Besplatni virtualni vebinari za obuku odvijaće se do kraja 2020. godine.

IBM je omogućio korišćenje rešenja i platformi kao što su IBM Cloud, Security, kako bi pomogao korisnicima da se prilagode novim načinima rada i poslovanja. Ponuđeni besplatan pristup nizu vitalnih usluga imao je cilj da se dodatno olakša teret poslovanja u ovom teškom periodu. IBM takođe pruža besplatne ponude koje se nalaze na svim računarima, podacima, bezbednosti, integraciji, video i još mnogo više putem IBM-ovog javnog oblaka. Ove ponude uključuju: IBM Cloud,  IBM Aspera, IBM Security, IBM video Streaming i IBM Enterprise video,  IBM Sterling,  IBM Blueworks live,  Remote Learning Resources,  IBM Garage.

Schneider Electric je obezbedio 90 dana besplatnog korišćenja rešenja EcoStruxure IT Expert, ‘cloud-based’ softverskog rešenja pre svega namenjenog za nadgledanje i praćenje parametara IT okruženja, a kompanija Avaya nudi poslovnu verziju (Business) Avaya Spaces servisa bez naknade obrazovnim i neprofitnim organizacijama širom sveta do 31. avgusta. Za sve ostale korisnike Avaya je ponudila mogućnost korišćenja istog softvera besplatno 3 meseca. Ova besplatna ponuda Avaya Spaces servisa pruža korisnicima audio i videokonferencije kapaciteta do 200 učesnika, prostore za chat, deljenje i čuvanje podataka, kao i dostupnost putem internet pretraživača ili mobilne aplikacije.

Veritas Desktop and Laptop Option je korisnički orijentisano rešenje za rezervne kopije koje pruža fleksibilnu implementaciju i centralizovanu administraciju za izradu rezervnih kopija i oporavak Windows i Mac desktopova i prenosnih računara u organizaciji, za koje je kompanija Veritas ponudila besplatno 90 dana korišćenja. Ovo visokoskalabilno rešenje sa komponentama koje se mogu distribuirati pogodno je za okruženja bilo kojeg obima, bilo da je to jedna lokacija, više lokacija ili postojanje udaljenih kancelarija, i  omogućava vam da zaštitite i najnovije datoteke kod svojih korisnika. 

Kako je kriza izazvana pandemijom korona virusa zahtevala od svih nas da preduzmemo mere koje će zaštiti naš biznis, procese i zaposlene, mnoge organizacije su implementirale rešenja kako bi svojim zaposlenima omogućile siguran rad od kuće i pristup resursima, neki čak i po prvi put. Iz tog razloga, RSA je ponudio vodeće RSA SecurID Access rešenje za mobilnu multifaktorsku autentifikaciju (MFA) koje omogućava kompanijama, njihovim zaposlenima i partnerima siguran rad od kuće i pristup infrastrukturi bez ugrožavanja sigurnosti. Promotivne licence su obezbeđene bez obaveze za kupovinu bilo kog budućeg proizvoda ili usluge od RSA, a ponuda traje do 1. septembra 2020. godine. 

Dell Technologies je u saradnji sa lokalnim timom Ingram Micro Beograd prezentovao do 31. jula 2020. besplatne edukacije, vLAB rešenja za zanimljive tehnologije: Dell Unity rešenja, Dell Data Protection rešenja, Dell VxRail rešenja, Dell Networking rešenja, Dell serverska rešenja.

Tu i kada je najteže

Ingram Micro je kompanija posvećena  izgradnji pouzdanih i obostrano korisnih partnerstava sa više od 1.700 globalno značajnih vendora i isto tako velikim brojem partnera iz celog regiona. Uz najširi  spektar proizvoda, kvalitetnu tehničku podršku, efektnu logistiku, raznolike opcije finansiranja i snažnu marketinšku podršku, Ingram Micro je usmeren na pružanje pomoći  kompanijama svih veličina u procesima koji vode ka unapređenju rezultata i poboljšanju efikasnosti, te uspešnom rešavanju svakodnevnih IT izazova. Akcijom Digitalne solidarnosti kompanija je dokazala da je tu za svoje partnere, a i širu društvenu zajednicu, i kada je situacija vanredna. Zajedno sa svojim vendorima, Ingram Micro je pokazao kako se na konkretan način može pomoći u poboljšanju života onih koji su pogođeni epidemijom koronavirusa, dajući tako primer i drugima.

Sigurnost i efikasnost za partnere

Pružajući im širok spektar end-to-end usluga i rešenja, kao i podršku u svim fazama poslovnog ciklusa, Ingram Micro i dalje ostaje posvećen misiji konstantnog pomaganja svojim klijentima da u praksi iskoriste sav potencijal naprednih tehnologija.

Kompletnu ponudu kompanije Ingram Micro možete pronaći na https://rs.ingrammicro.eu/

Share.

Leave A Reply