Zorana Jurić promovisana u novu regionalnu direktorku IDC Adriaticsa

0

Zorana Jurić nova je direktorka analitičke kompanije IDC Adriatics koja pokriva Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju, najavio je IDC.

Na svojoj novoj poziciji Zorana Jurić biće fokusirana na prodaju i razvoj poslovanja unutar različitih poslovnih segmenata uključujući istraživanje, konsalting i konferencije i novu uslugu nazvanu IT Executive Program, namenjenu svim IT profesionalcima. Podrška IDC-evim klijentima u procesu digitalne transformacije, implementacija novih tehnologija kao i brojne uspešne globalne i lokalne studije slučaja bazirane na činjenicama i postulatima proizašlim iz IDC-jevih istraživanja, predstavljaju glavna područja delovanja Zorane Jurić.

Zahvaljujući odličnom poznavanju tržišta kroz dugogodišnji rad lokalnih analitičara i konsultanata, IDC je jednako priznat kod ponuđača IT rešenja i krajnjih korisnika pri odabiru strategija za kvalitetniju tržišnu konkurentnost.

“Veoma sam ponosna na novu poziciju direktorke IDC-a za Adriatics regiju. To je za mene ujedno i velika čast ali i obaveza”, naglašava Zorana Jurić. “Drago mi je da ću imati priliku da koristim svoje dugogodišnje iskustvo i stečeno znanje o ICT tržištu i da ću zajedno s Adriatics timom  da radim u korist svih naših korisnika”.

Zorana Jurić zamenila je Anu Papež, koja je uspešno vodila IDC-evo poslovanje u Adriatics regiji poslednje tri godine. Pre preuzimanje svoje nove funkcije, Zorana Jurić je obavljala ulogu IDC-eve direktorke ureda u Srbiji i vođe istraživanja i konsaltinga u Adriatics regiji. Kao analitičar je bila odgovorna za istraživanja IT usluga, softvera, uređaja za skladištenje podataka i tržišta pametnih telefona u Srbiji te je aktivno učestvovala u brojnim konsalting projektima i istraživanjima po narudžbi za ponuđače IT rešenja ali i direktore informatike krajnjih korisnika.

Share.

Comments are closed.