Zebra Technical Academy: Tri besplatna webinara u septembru kao odgovor na sajber pretnje u porastu

0

Prema Acronisovom polugodišnjem izveštaju o sajber pretnjama, pretnje od ransomwarea rastu brže od svih dosadašnjih predviđanja, a u značajnom su porastu i krađe identiteta, zlonamerne e-pošte i web stranica, kao i malware; Do kraja godine, štete na projektima samo od ransomwarea biće veće od 30 milijardi američkih dolara.

Zebra Systems, distributer rešenja za IT sigurnost i zaštitu podataka s dodatom vrednošću, u okviru programa Zebra Technical Academy najavio je održavanje tri besplatna webinara tokom septembra. Glavni razlog organizovanja su rastuće sajber pretnje i sve veća potreba za edukacijom poslovne zajednice.

„Teme sajber sigurnosti u današnjem vremenu su sve zastupljenije i važnije. S rastućim poverenjem u usluge u oblaku, sajber kriminalci povećali su interes za ulazom u mreže bazirane na oblaku. Poslednji polugodišnji izveštaj o sajber sigurnosti kompanije Acronis kaže kako je ransomware i dalje prva pretnja organizacijama, ali i da napreduje brže od ranijih očekivanja – do kraja ove godine finansijska šteta koju će uzrokovati samo ransomware dostići će 30 milijardi američkih dolara,“ rekao je Nebojša Stankić, regionalni menadžer Zebra Systemsa za Jugoistočnu Europu, i dodao: „Naša namera je da našim partnerima i klijentima, ali i svim drugim pojedincima i organizacijama potpuno besplatno omogućimo edukacije o sajber sigurnosti, sigurnosnim rešenjima i sistemima.“

U septembru Zebra Systems će održati tri besplatna webinara:

N-able i Cloudflare, utorak 13.9. 10 – 12 h

  • Zebrin interni stručnjak za N-able Ondrej Sabata predstaviće rešenje za nadzor N-sight i kako pomoću njega automatizovati sve svakodnevne zadatke
  • Cloudflare inženjer Maksim Bormotov raspravljaće o web i on-prem aplikacijama, daljinskom pristupu i pristupu na licu mesta, zašto i kako sve osigurati WAF-om, ZTNA, tunelom i više.

Acronis, sreda 14.9. 10 – 11.30 h

  • Acronisov inženjer Svetlin Jordanov uživo će demonstrirati napredno sigurnosno rešenje putem stvarne upravljačke konzole usmerene na sigurnosno kopiranje, DR, sigurnost e-pošte, DLP, MS365 i ostalo.

GFI softver i AST, četvrtak 15.9. 10 – 12 h

  • Potpredsednik kompanije GFI Software Jozef Kacala u tandemu sa Zebrinim stručnjakom Ondrejem Sabatom održaće prezentaciju „Secure Email and Network: šta vam je potrebno i kako sve može raditi u vašu korist“.
  • Osnivač Advanced Security Technologies Vladan Todorović govoriće o najzanimljivijim napadima na njihove klijente u posljednjih 365 dana uključujući i log4j zero-day napade.

Sve informacije o predavanjima, kao i prijava na webinare, dostupni su na web stranici: https://www.zebra.cz/en/zebra-summer-academy/?mc_cid=79e8b23009&mc_eid=4ad0b26a48.

Sve sesije biće na engleskom jeziku i potpuno su besplatne za sve učesnike – kao što bi edukacije i trebalo da budu.

Share.

Leave A Reply