Zebra Sales Academy: Dva besplatna webinara kao odgovor na sve veći broj sajber pretnji

0

Kao odgovor na kontinuirani porast sajber pretnji, Zebra Systems nastavlja s besplatnim webinarima – dva nova webinara održaće se u februaru.

Acronis, globalni lider u sajber zaštiti, objavio je najnoviji izveštaj o sajber pretnjama i trendovima za drugu polovinu 2022, u kojem je utvrđeno kako su u porastu krađe identiteta i upotreba „zamarajućih“ MFA napada (Multi-Factor Authentication), naročito efikasne metode koje se koriste u visokoprofilnim napadima. Izveštaj koje je objavio Acronis Cyber Protection Operation Center daje detaljnu analizu ambijenta sajber pretnji, uključujući i ransomware pretnje, krađe identiteta, zlonamerne web stranice, softverske ranjivosti i sigurnosnu prognozu za 2023. godinu.

Izveštaj pokazuje kako su se pretnje krađom identiteta i putem zlonamerne e-pošte povećale za 60%, a očekuje se da će prosečna cena povrede podataka dostići pet miliona dolara do 2023. Istraživački tim, koji je sastavio izveštaj, primetio je i porast napada društvenim inženjeringom u poslednja četiri meseca, koji sada zauzima 3% svih napada. Procureli ili ukradeni akreditivi, koje napadačima omogućavaju jednostavno izvođenje sajber napada i kampanja ransomwarea, uzrok su gotovo polovine svih prijavljenih prodora u prvoj polovini 2022.

Najznačajniji zaključci izveštaja:

  • Najčešće napadane zemlje (u smislu zlonamernog softvera po korisniku) u trećem tromesečju 2022. bile su Južna Koreja, Jordan i Kina.
  • Acronis je od jula do novembra 2022. blokirao oko 40 miliona URL-ova na krajnjim tačkama, sa značajnim povećanjem u odnosu na brojke u letnjem periodu u poslednja dva meseca.
  • 30,6% svih primljenih e-poruka bila je neželjena pošta, a 1,6% sadržalo je zlonamerni softver ili linkove za krađu identiteta
  • Očekuje se da će ove godine prosečna cena proboja podataka dostići 5 miliona dolara
  • Prosečno 7,7% krajnjih tačaka pokušalo je da pristupi nekim zlonamernim URL-ovima u trećem tromesečju 2022, što predstavlja blago smanjenje od 8,3% u odnosu na drugo tromesečje.

Za više informacija preuzmite kopiju punog Acronisovog izvješća o sajber pretnjama na kraju 2022. na sledećem linku: https://www.acronis.com/en-us/lp/cyberthreats-report-2022-end-year.

U skladu sa sajber pretnjama i njihovim trendovima, Zebra Systems organizuje novu ediciju besplatnih Zebra Sales Academy webinara usmerenih na partnere, rešenja i brendove koje zastupa. Zebra Systems u drugoj polovini februara organizuje dva nova webinara:

Sreda 22.2. od 9:30 – 11:00

Advanced Security Technologies | Cloudflare

  • Vladan Todorović, izvršni direktor kompanije AST: Kako izdvojiti svoj predlog u velikoj ponudi?
  • Ramin Alakbarov, Cloudflare Channel Partner Sales Manager za region CEERI: Kako izgraditi bolji Internet u regiji Balkana

Registracija putem Zooma

Četvrtak 23. 2. od 9:30 – 11:30

Acronis | N-able | GFI Software

  • Laszlo Burkus, Acronis Distribution Account Manager: Nove karakteristike sajber sigurnosti i poslovne prilike s Acronisom
  • Maxim Akimov, N-able Distribution Sales Manager CEE: Kako zaštititi svoje klijente – Managed EDR iz N-able-a
  • Lenka Kunecova, Channel Account Manager, GFI Software i Jozef Kacala, Director of Global Sales Engineering, GFI Software: Otkrijte nove MSP alate i saznajte više o EU usklađenosti

Registracija putem Zooma

Na web adresi https://www.zebra.cz/en/zebra-sales-academy/ pronađite više informacija o webinarima i linkove za prijavu za oba dana Zebra Sales Academy. Sve sesije biće na engleskom jeziku i potpuno su besplatne, kao što bi sve edukacije i trebale biti. Više informacija o webinarima dostupno je i na Zoom stranicama za prijavu – Dan 1 i Dan 2.

Share.

Leave A Reply