Završena IDC-eva dodjela nagrada za nabolje IT projekte u Hrvatskoj u 2013. godini

0

29/03/2014 –

U organizaciji analitičke kuće IDC Adriatics po prvi puta je održana dodela nagrada za CIO (Chief Information Officer – Direktor informatike) ličnost u Hrvatskoj za 2013. godinu. Svečana dodela nagrada te prigodna gala večera okupila je oko 80 vodećih ljudi domaće IT scene – globalne i lokalne vendore, sistem integratore i distributere te direktore informatike najvećih kompanija na hrvatskom tržištu.

Nagrade su dodeljene u dve kategorije. Dobitnik u privatnom sektoru je projekt privatnog Clouda Atlantik Grupe za Hrvatsku i Sloveniju i CIO Igor Velimirović. Projekt fiskalizacije koju je predvodio Apis IT na čelu s Hrvojem Somunom, proglašen je najboljim u javnom sektoru.

„Uz svesrdnu pomoć i saradnju CIO Kluba Hrvatska, čiji smo idejni začetnik unatrag zadnih 18 mjeseci te uz pokroviteljstvo kompanija Combis i IN2, domaća IT struka konačno je dobila odavno zasluženo priznanje te duboko vjerujemo da će ova nagrada postati tradicionalna“, naglasila je Ana Papež, regionalna direktorica IDC Adriaticsa. „Također bismo se željeli zahvaliti na trudu i svim kompanijama koju su se našle u najužem krugu nominacija poput Orbico Grupe, Narodnih Novina i Peveca te našem stručnom žiriju“.

Stručnim žirijem predsjedao je Sven Marušić, osnivač InfoCumulusa i nekadašnji CIO Hrvatskog Telekoma, a članove žirija sačinjavali su Sandra Mikuš, CIO Adris grupe, Miroslav Mađarić, CIO KBC-a Zagreb te Igor Strmečki, stariji konsultant Simulus grupe.

Samu svečanost svojim dolaskom su između ostalih uveličali redom Boris Bauk i Alojzije Jukić iz HP-a, Ivan Gabrić iz Combisa, Dragurin Gajski iz Symanteca, Tomislav Hrisoho iz Recro-neta, Nikša Ilović iz SAS-a, Sonja Popović iz SAP-a Ivan Vidaković iz Microsofta, Damir Zec iz IBM-a te mnogi drugi.

Dodjelu nagrada i gala večeru medijski su popratili nedeljnik lider, mesečnik Mreža i poslovni portal ICT Business.

Share.

Leave A Reply