Započnite svoj digitalni detoks uz Nokia klasične telefone ove jeseni

0

Leto je prošlo, i svi se polako spremamo za aktivnosti koje nas očekuju do kraja godine – kupovinu poklona, proslave i mnoštvo trenutaka za druženje. Pre nego što neprekidna akcija otpočne, kompanija HMD Global, proizvođač Nokia telefona, ima mali savet za vas. Pobegnite od konstantnih notifikacija i predahnite. Došlo je vreme za digitalni detoks. Resetujte se i opustite se. Vreme je da napravite pauzu od ekrana i stalne dostupnosti.

Da li umete da prepoznate kada vam je zaista potreban predah?

 1. Nedostatak fokusa i manjak pažnje
 2. Prokrastinacija
 3. Loš san
 4. Stres i iscrpljenost
 5. Anksioznost

Kompanija HMD pruža korisne savete koji će vam pomoći da se odmorite od životnog stila konstantne dostupnosti. Ako vam ipak teško pada da se odvojite od svog pametnog telefona, držite ga pri ruci, ali u režimu ‘Ne uznemiravaj’ onda kada vam je potrebno malo vremena samo za sebe. Takođe, možete podesiti tajmere kako biste ograničili vreme koje provodite na društvenim mrežama.

Međutim, možete i da obrnete igricu – pređite sa pametnog na jednostavno tako što ćete svoj pametni telefon zameniti Nokia klasičnim telefonom. Kompanija HMD veruje da ove dve opcije treba da koegzistiraju, jedan telefon za radnu nedelju, jer današnje vreme zahteva konstantnu povezanost, a drugi za vikend kako biste mogli da napravite pauzu. Neki od omiljenih Nokia klasičnih telefona, uključujući legendarni Nokia 2660 Flip, nezaboravni Nokia 8210 4G i neponovljivi Nokia 5710 XpressAudio, ponovo su tu kako bi vam pomogli da se odmorite od digitalne buke, a da pri tom ostanete povezani sa onim što je zaista važno.

Nokia 2660 Flip

 1. Pobegnite od konstantnih notifikacija! Obezbedite im i više nego potreban odmor tako što ćete ih poslati na „ostrvo notifikacija”.
 2. Prelep dizajn na preklop – to je modni stav, dizajn toliko elegantan na kom će vam mnogi pozavideti.
 3. Zadnja kamera – manje vas, i više beleženja trenutaka oko vas. Nema potrebe za stresiranjem oko savršenog selfija.
 4. Pozdravite se sa anksioznošću oko punjenja telefona uz fenomenalnu bateriju koja traje nedeljama.
 5. Povratak u dobre stare dane uz žični i bežični FM radio.
 6. Samo poruke i pozivi, savršeno za digitalni detoks.
 7. Retro gejming uz klasičnu igricu Zmijica.

Nokia 5710 XpressAudio

 1. Inovativna magija slušalica – bežične slušalice su smeštene ispod elegantnog klizača na poleđini. Više ih nikada nećete zaboraviti, i od sada ćete uživati u slušanju muzike bez da prethodno morate da se namučite i odmrsite slušalice.
 2. Postanite muzički maestro uz namenske muzičke tastere i ugrađeni MP3 plejer na koji možete da smestite na hiljade svojih omiljenih melodija, a tu je i bežični FM radio.
 3. Ovaj telefon ima veliku bateriju kapaciteta 1450 mAh, zahvaljujući kojoj možete da razgovarate i slušate muziku još duže.

Nokia 8210 4G

 1. Nokia 8210 4G je jedan od naših omiljenih legendarnih telefona koji je ponovo tu.
 2. Prošlost i budućnost se spajaju – MP3 plejer (MicroSD kartica se prodaje odvojeno) i kamera.
 3. Nemojte da vas prevari njegova kompaktna veličina; ovaj mali legendarni telefon donosi bateriju koja je veća od vaših planova za vikend. Zahvaljujući njoj možete da računate na duge razgovore, kao i na duže vreme pripravnosti.
Share.

Leave A Reply