Xiaomi 12 serija redefiniše flagship kategoriju telefona

0

Xiaomi je danas najavio lansiranje nove vodeće serije Xiaomi 12 za globalno tržište, koje će sadržati tri revolucionarna uređaja: Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 i Xiaomi 12X.

Sa dizajnom koji unapređuje doživljaj korisnika širom sveta zahvaljujući vrhunskim specifikacijama za videografiju i zabavu, Xiaomi 12 serija pruža impresivne napretke u Xiaomijevom AI algoritmu, snazi procesora i celokupnom poboljšanom iskustvu.

Snimite filmske kadrove u bilo kom trenutku

Xiaomi 12 serija omogućava korisnicima da kreiraju snimke studijskog kvaliteta bez obzira na okruženje, bilo da se radi o izazovnim uslovima osvetljenja ili pokretnim objektima. Sva tri telefona imaju trostruke kamere profesionalne klase za raznovrsno snimanje, sa velikom glavnom širokougaonom kamerom od 50 MP, sa 8K mogućnostima snimanja i na Xiaomi 12 Pro i Xiaomi 12.

Xiaomi 12 Pro se ističe svojom najsavremenijom kombinacijom tri kamere od 50 MP, koji ima vrhunski Sony IMX707 ultra-veliki glavni senzor. Ovaj senzor je sposoban da uhvati velike količine svetlosti i omogućuje napredne dodatke za snimanje uz veću brzinu fokusa i povećanu preciznost boja. Xiaomi 12 i Xiaomi 12X imaju ultra-širokougaonu kameru od 13 MP, zajedno sa telemakro kamerom od 5 MP, za snimanje trenutaka iz života iz različitih perspektiva.

Pored impresivnog hardvera, Xiaomi 12 Pro i Xiaomi 12 takođe unapređuju Xiaomi-jeve AI algoritme. Ove inovacije korisnicima omogućuju da lakše nego ikada snime svaki trenutak onako kako žele, čak i pri slabom osvetljenju ili u pokretu. Xiaomi ProFocus pametno identifikuje i prati objekte, sprečavajući zamućene snimke ili nefokusirane snimke pokretnih lica ili lica koja se ne vide. Ova unapređenja takođe uključuju mogućnosti automatskog fokusiranja očiju i lica. Ultra Night Video koristi Xiaomi-jeve algoritme za snimanje videa čak i pri ekstremno slabom osvetljenju, što znači da su sumorni, atmosferski snimci jasniji nego ikad.

Dostupan na sva tri uređaja, One-click AI Cinema nudi brojne kreativne opcije za uređivanje videa koji se zaustavlja, kao što su režimi Parallel World, Freeze Frame Video i Magic Zoom.

Procesor na vodećem nivou, neviđene performanse i energetska efikasnost

Vodeće iskustvo zahteva vrhunske performanse. Xiaomi 12 serija ima napredne Qualcomm SnapdragonTM mobilne platforme.

Xiaomi 12 Pro i Xiaomi 12 imaju Snapdragon 8 Gen 1 procesor – Qualcomm-ovu najnapredniju mobilnu platformu. Napravljen na 4nm procesu, ovaj procesor takođe povećava mogućnosti grafičkog prikazivanja GPU-a za 30% i energetsku efikasnost za 25% u poređenju sa prethodnom generacijom. U međuvremenu, Xiaomi 12X koristi vodeći 5G procesor – Snapdragon 870 – za neometanu svakodnevnu upotrebu. Sva tri uređaja dolaze sa UFS 3.1 izuzetnim brzinama učitavanja i prenosa podataka, zajedno sa LPDDR5 RAM memorijom za brzine memorije do 6.400 Mbps.

Za optimalno iskustvo, Xiaomi 12 serija sadrži rashladne sisteme visokih performansi, podržane ultra-velikom parnom komorom i višestrukim slojevima grafita kako bi omogućili sposobnost hlađenja uređaja na najvišem nivou.

Svestrane funkcije za vrhunsku zabavu

Xiaomi 12 serija ne samo da omogućava korisnicima da zabeleže svaki trenutak sa izuzetnim detaljima, već im takođe omogućava da ponovo prožive te trenutke sa zadivljujućim detaljima kroz izuzetno iskustvo zabave.

Sva tri uređaja nude živopisan prikaz na AMOLED Dot displeju koji je DisplayMate ocenio A+ i sa podrškom za TrueColor. Kako bi korisnici bili bez brige, Corning Gorilla Glass Victus ekran je otporan na ogrebotine i podržava Dolby Vision, vodeću tehnologiju u industriji za snimanje koja oživljava vaš sadržaj živopisnom bojom i detaljima. Xiaomi 12 serija takođe podržava HDR 10+. Xiaomi 12 Pro ima SGS sertifikat za negu očiju, koji vodi računa o dugoročnom vizuelnom zdravlju korisnika tokom dugog korišćenja.

Takođe, Xiaomi 12 Pro uspostavlja novi vodeći ekran sa neverovatno prijatnim prikazom, pomeranjem, prevlačenjem i klizanjem. Izrazit energetski efikasan VKHD+ ekran ovog uređaja od 6,73 inča koristi AdaptiveSinc Pro tehnologiju kako bi inteligentno prilagodio dinamički LTPO ekran između 1Hz i 120Hz na osnovu sadržaja.

Xiaomi 12 i Xiaomi 12X predstavljaju najživopisniji ekran Xiaomi pametnog telefona do sada, sa više od 68 milijardi boja na 6,28-inčnim full-HD+ ekranima. Oba imaju AdaptiveSinc od 120 Hz, za ​​impresivno visoku definiciju, živahan ekran bez treperenja koji prenosi svaki detalj.

Nijedan filmski doživljaj nije zaista potpun bez profesionalnog kvaliteta zvuka. Xiaomi 12 serija sadrži SOUND BY Harmon Kardon funkciju i stvara impresivno audio iskustvo koje pokreće Dolby Atmos, omogućujući verodostojan prostorni zvuk sa bogatim detaljima i jasnoćom tokom vaše omiljene zabavne aktivnosti. Četvorostruki zvučnici Xiaomi 12 Pro telefona su u obliku dva visokotonca i dva vufera – isporučuju jasne detalje i sadrže zapanjujući opseg zvuka. Xiaomi 12 i Xiaomi 12X obezbeđuju uravnotežen stereo zvuk idealan za igranje igara ili reprodukovanje video snimaka.

Da bi se dodatno optimizovalo suštinsko korisničko iskustvo, Xiaomi 12 serija uključuje MIUI 13 operativni sistem, objavljen na globalnom nivou ranije ove godine. Ova verzija donosi brže skladištenje, veću efikasnost pozadinskh+ih procesa, pametniju obradu i duži vek trajanja baterije. Nove funkcije u nadograđenom iskustvu uključuju Xiaomi-jev Liquid Storage, atomizovanu memoriju, kao i funkcije Focused Memory i SmartBalance.

Nova generacija punjenja telefona

Da bi Xiaomi serija 12 mogla da tokom celog dana korisniku pruža optimalno korisničko iskustvo, brzina i bezbednost punjenja novih uređaja su na potpuno novom nivou.

Xiaomi 12 Pro donos neverovatno brzo Xiaomi HyperCharge punjenje od 120 W. Sa baterijom od 4.600 mAh potpuno napunjenom za samo 18 minuta koristeći Boost režim, Xiaomi 12 Pro pruža mogućnosti punjenja sledeće generacije koje su u skladu sa zahtevima korisnika.

Xiaomi 12 i Xiaomi 12X donose baterije od 4.500 mAh u kompaktnom dizajne kućišta. Oba uređaja podržavaju žičano turbo punjenje od 67W za brzo napajanje. Xiaomi 12 Pro i Xiaomi 12 takođe podržavaju bežično punjenje od 50 W i obrnuto punjenje od 10W.

 Xiaomi 12 Pro i Xiaomi 12 koriste Xiaomi AdaptiveCharge, pametni algoritam koji uči i prilagođava se navikama punjenja, što produžava vek baterije.

Vodeće mogućnosti spakovane u već dobro poznati dizajn

Novi prenosivi uređaji džepne veličine udobno pristaju dlanu jer je dizajn Xiaomi 12 serije prvenstveno usmeren na korisnika. Tanje baterije velikog kapaciteta i uži zazor u grebenu štede dragoceni prostor unutar uređaja. Ekran Xiaomi 12 Pro od 6,73 inča nalazi se u elegantnom srednjem okviru sa sofisticiranim 3D krivinama. Sa druge strane, 6,28-inčni ekran Xiaomi 12 i Xiaomi 12X širok je samo 69,9 mm i uokviren je glatkim krivinama kako bi bio kompaktan i praktičan. Sva tri uređaja dostupna su u sivoj, ljubičastoj i plavoj boji.

Besplatna YouTube Premium pretplata

Korisnici Xiaomi serije 12 dobiće do tri meseca besplatnog korišćenja YouTube Premium platforme, koja omogućuje pristup najboljem sadržaju bez oglasa i van mreže, u regijama gde je to dostupno. Prednosti uključuju pretplatu na YouTube Music Premium zahvaljujući kojoj korisnici mogu da dobiju neograničen pristup bez oglasa za više od 80 miliona zvaničnih pesama , kao i nastupa uživo i obrada.

Dostupnost na tržištu

Xiaomi 12 Pro dolazi u dve varijante, 8GB+256GB, 12GB+256GB sa početnom cenom od 999 USD.

Xiaomi 12 dolazi u tri varijante, 8GB+128GB, 8GB+256GB, 12GB+256GB i početna maloprodajna cena biće od 749 USD.

Xiaomi 12X dolazi u dve varijante, 8GB+128GB, 8GB+256GB sa početnom cenom od 649 USD.

Share.

Leave A Reply