Vip otvara vrata najboljim studnetima završnih godina osnovnih i master studija

0

Rok za prijavu za programe letnjih praksi „Budi Vip student“ i „Budi Vip Master“ u kompaniji Vip produžen je do 20. aprila. Priliku da se prijave i steknu iskustvo u realnom poslovnom okruženju u oblasti telekomunikacija, imaju redovni studenti završne godine osnovnih studija ili Master studija na državnim fakultetima IT, tehničke i biznis orijentacije Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru i Prištini.

Uslovi za prijavu su minimalna prosečna ocena 8 tokom studija, odlično znanje engleskog jezika i rada na računaru, kao i osnovno poznavanje i interesovanje za telekomunikacionu industiju, a detaljna uputstva za prijavu i informacije o fazama selekcije mogu se pronaći na veb sajtu jasamvip.rs.

Dvadeset izabranih studenata biće u prilici da rade sa mentorima u različitim sektorima kompanije Vip, u skladu sa svojim obrazovanjem  i željama. Osim plaćene prakse, Vip će studentima obezbediti smart telefone iz svoje ponude, smeštaj za sve studente koji žive van Beograda, kao i mogućnost zaposlenja onim kandidatima koji se posebno istaknu.

„Odgovornosti koje sam dobila već prvog dana prakse i sloboda da predložim nešto novo svakodnevno su mi davali motivaciju da što bolje obavljam svoje zadatke, naučim što više i da se predstavim novim kolegama u najboljem mogućem svetlu. Praksa u Vipu mi je pomogla da shvatim čime želim da se bavim u životu. Sigurna sam da su to prepoznale i moje kolege i da je to bio jedan od razloga da odmah nakon prakse dobijem posao u Vipu” rekla je Magdalena Mitić sa Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, Vip student generacije 2013/2014.

Pored„Budi Vip student“ i „Budi Vip Master“, platforma praksi „Budi Vip“ obuhvata i programe „Budi Vip Partner“ za studente partnerskih fakulteta kompanije, kao i i „Budi Vip talenat“, program namenjen studentima članovima Fonda za mlade talente. Reč je o programima jednomesečnih plaćenih praksi u periodu od novembra do marta, u okviru kojih će studenti imati priliku da rade sa vrsnim stručnjacima i steknu veštine neophodne za dalji razvoj svoje karijere. Detaljnije informacije o prijavi za ove programe biće dostupne u septembru 2015. godine.

Program prakse u kompaniji Vip mobile postoji već osam godina, uz dugoročnu podršku Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i državnih univeriteta u Srbiji. Za programe studentskih praksi u Vipu se do sada prijavilo više od hiljadu izvanrednih akademaca iz cele Srbije, dok je 136 najboljih osvojilo dobilo titulu Vip studenta, od kojih je njih 24 dobilo posao u Vipu.

 

Share.

Comments are closed.