Vip mobile sa partnerima nagradio najuspešnije porodične firme u Srbiji

0

Predstavnicima najuspešnijih porodičnih firmi u Srbiji uručeno je danas priznanje „Vip BizPartner 2014“, koje po drugi put dodeljuje kompanija Vip mobile u saradnji sa agencijom Chapter 4 i uz podršku Privredne komore Srbije. Novčane nagrade u ukupnoj vrednosti od 900.000 dinara dobile su tri najuspešnije domaće porodične firme, a još deset kompanija dobilo je priznanje za izuzetan rad, inovativnost i održiv razvoj.

Žiri je odluku o pobednicima doneo u veoma jakoj konkurenciji od 40 prijavljenih porodičnih firmi od kojih su većina nosioci „Excellent SME”, elektronskog sertifikata boniteta, koji izdaju Privredna komora Srbije i međunarodna osiguravajuća kuća Coface.

Kompanije „Akvapan“ iz Čačka, „Geourb Group“ iz Beograda i „Mali podrum Radovanović“ iz Krnjeva su ovogodišnji pobednici i to na osnovu ukupnih rezultata poslovanja, gde su posebno vrednovani rast broja zaposlenih i prihoda, održiv razvoj i korišćenje visokosofisticiranih tehnologija.

Priznanja „Vip BizPartner 2014“ dobilo je još 10 kompanija, koje imaju manju stopu rasta u odnosu na prve tri, ali se u njihovom poslovanju jasno prepoznaju ulaganja u edukaciju i razvoj, kao i težnja da prerastu svoj sadašnji status. To su: „Flyfly Travel“, „Herba svet“, „Linea Milanović“, „No-kači“, „Pan komerc“, „Porodična mlekara Veličković“, „Pre-print“, „Tehnokomerc“, „Vukas“ i „Zlatara Andrejević“.

Na svečanosti u Privrednoj komori Srbije, laureatima su priznanja „Vip BizPartner 2014“, uručili Dejan Turk, direktor/CEO Vip mobile, Marko Čadež, predsednik PKS i dr Miloš Petrović, državni sekretar u Ministarstvu privrede.

„Projekat „Vip porodične firme“ smo podržali s velikim entuzijazmom jer smo prepoznali, s jedne strane, njegov kvalitet i inovativnost, a, s druge, veliku tržišnu potrebu za osnaživanjem preduzetnika u malim i srednjim preduzećima. Dokaze  da smo na dobrom putu i da projekat  zaista donosi promene u ovom privrednom segmentu, nalazimo u velikom interesovanju, angažovanju i motivaciji preduzetnika koji učestvuju u našim radionicama, ali i u podršci Privredne komore Srbije i regionalnih komora i poslovnih udruženja našem projektu“, rekao je Dejan Turk direktor/CEO kompanije Vip mobile.

Nakon svečanog uručenja nagrada, predstavnici  porodičnih firmi iz cele Srbije, čuli su i predavanje na temu „Izazovi sa kojima se suočavaju porodične firme” koje je održao Boris Vukić iz Adižes instituta.

O projektu 

Projekat „Vip Porodične firme – stub razvoja ekonomije Srbije“ pokrenut je početkom 2014. godine i  podrazumevao je istraživanje statusa ovog segmenta privrede, veliki forum porodičnih firmi i četiri edukativne radionice po regionalnim centrima Srbije. Zahvaljujući ovom projektu izdvojio se veliki broj izuzetnih porodičnih firmi koje ispunjavaju uslove da ove godine budu dobitnice Vip BizPartner nagrade.

Share.

Leave A Reply