Vip mobile dobitnik prestižne međunarodne GTB Innovation nagrade za inovacije u mreži

0

U Londonu je sinoć održana svečana dodela uglednih GTB Innovation nagrada, na kojoj je kompaniji Vip mobile dodeljena nagrada za uspešan prikaz usluge prenosa razgovora preko LTE tehnologije (VoLTE) u potpuno virtualizovanom okruženju u komercijalnoj mreži.

Prikaz navedenog rešenja uživo je održan u Beogradu u februaru ove godine. Global Telecoms Business (GTB) dodeljuje nagrade najinovativnijim projektima iz celog sveta u IT oblasti, a Vip je nagrađen u kategoriji „Inovacije u bežičnoj mrežnoj infrastrukturi”.

Na jučerašnjoj svečanosti, Dejan Kastelic, direktor/CTO Vip mobile, primio je prestižnu nagradu: „Ponosni smo na ovo priznanje, koje predstavlja dokaz uspeha naše 4G LTE i NFV strategije. Vip je prvi operater u Srbiji koji je uveo mrežu četvrte generacije i mi već razmatramo napredne usluge zasnovane na 4G LTE tehnologiji koje će u budućnosti biti relevantne za naše korisnike. Ova nagrada je još jedan dokaz da je Vip izazivač na tržištu i da konstantno istražuje nove mogućnosti za uvođenje inovacija u Srbiju i za njeno približavanje evropskom i svetskom nivou. Najznačajnije od svega je to što mi direktno izlazimo u susret očekivanjima naših korisnika i unapređujemo njihovo iskustvo.”

Do nedavno, 4G/LTE mreže omogućavale su veliku brzinu prenosa podataka tokom kojih su pozivi automatski prebacivani na 2G ili 3G mreže operatera. Zahvaljujući VoLTE usluzi, razgovori se vrše preko 4G mreže, uz  mnogo bolji HD kvalitet zvuka glasa i video sadržaja i kraće vreme uspostavljanja poziva. Dodatno, korisnici mogu da obavljaju razgovore dok istovremeno pretražuju internet, pa čak i pregledaju video sadržaj u  HD i ultra HD kvalitetu.

Signal Vipove 4G LTE mreže je trenutno dostupan na preko 170 lokacija u Beogradu, Pančevu, na Zlatiboru i Kopaoniku, a korisnici do kraja maja mogu da uživaju u besplatnom surfovanju internetom uz veoma brz prenos podataka.

Više informacija o GBT Innovation nagradi, Vip testiranju NFV VoLTE usluge i Vip 4G LTE mreži

Share.

Comments are closed.