Veliko interesovanje za Majkrosoft obrazovne programe

0

Nastup kompanije Majkrosoft (Microsoft) na konferenciji i sajmu “Nove tehnologije u obrazovanju” koji je po drugi put održan u Beogradu proteklog vikenda obeležilo je izuzetno interesovanje posetilaca. Na ovoj konferenciji posvećenoj unapređenju kvaliteta obrazovanja u Srbiji upotrebom informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) Majkrosoft se tokom dva dana predstavio serijom veoma posećenih predavanja.

Oko 30 predavača koji su tokom konferencije na štandu Majkrosofta preneli svoja iskustva u primeni tehnologija u profesionalnom životu su bili nastavnici iz Majkrosoftovog programa „Ugledni nastavnik“, predstavnici projekta „Škola budućnosti“, učenici Matematičke gimnazije, studenti Matematičkog fakulteta u Beogradu koji su predstavljali Srbiju na međunarodnom takmičenju Microsoft Imagine Cup, studenti Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, stručnjaci i menadžeri akademskih programa u kompaniji kao i predstavnici partnerskih kompanija.

„Majkrosoft se kao jedan od partnera priključio Britanskom savetu (British Council) u organizaciji događaja, koji je po ocenama ovogodišnjih učesnika označen kao izuzetno uspešan. Mi smo zadovoljni nastupom naše  kompanije, jer je poseta tokom dva dana trajanja pokazala veliko interesovanje za projekte koje radimo na polju obrazovanja u Srbiji“, rekla je Katarina Milanović, menadžer akademskih programa u Majkrosoft Srbija.

During_the_Fair_on_MS_Stand_mala_205511329.jpgMeđu predavanjima koja su privukla najviše pažnje je svakako bilo „Predstavljanje Microsoft Expert Educator globalnog programa i nacionalnih predstavnika Srbije za školsku 2014/2015 godinu“, koje su posetiocima predstavile Darina Poljak, nastavnica u OŠ „Mlada pokolenja“ Kovačica i Katarina Aleksić, nastavnica u OŠ „Branislav Nušić“ Beograd, dok se putem Skajpa (Skype) uživo uključila Ana Živković, nastavnica u OŠ „Čegar“ Niš i podelila sa prisutnima svoja iskustva sa Globalnog Foruma o obrazovanju u Dubaiju.

Po broju posetilaca i po interakciji koju su predavači imali sa posetiocima kao zanimljiva predavanja su se izdvojila i predavanja: „Kinect i Xbox u rehabilitaciji mladih sa invaliditetom“ nastavnica Mirjane Lazor i  Nevene Ivković iz ŠOSO “Milan Petrović” Novi Sad, zatim „Šta deca predškolskog uzrasta mogu uz IKT“, vaspitačice u PU „11. April” Novi Beograd Nataše Anđelković, ali i „Nastava objektno orijentisanog programiranja“ Duše Vuković iz Matematičke gimnazije u Beogradu.

Uporedo sa konferencijskim delom Majkrosoft se predstavio i na sajamskom delu gde su predstavljena najnovija tehnološka rešenja koja mogu da pomognu nastavnicima i đacima tokom procesa obrazovanja.

Share.

Leave A Reply