Večeras pokrenut Amber Alert prvi put u Srbiji

0

Večeras je prvi put u Republici Srbiji pokrenut Amber Alert, tj. sistem „Pronađi me“. Ovaj sistem aktiviran je zbog današnjeg nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Banjskom Polju, u Boru.

Danka Ilić, starosti 2 godine, nestala je oko 13.45 časova u naselju Banjsko Polje, ulica Vojvode Radomira Putnika br. 19, grad Bor. Smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 cm. Na sebi je u trenutku nestanka imala: maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike. Ukoliko imate bilo kakve informacije odmah pozovite policiju na 192.

Ovo nije nikakva pokazna vežba, u toku je obaveštavanje javnosti o nestalom maloletnom licu – putem SMS poruka, prekidima radio i televizijskih programa, objavama na autobuskim, železničkim stanicama, aerodromima i panelima na auto-putevima.

Platforma za obaveštavanje javnosti o nestalom maloletnom licu „Pronađi me“ uspostavljena je u cilju brze reakcije u slučaju nestanka maloletnih lica slanjem jedinstvenog alarma različitim učesnicima procesa, koji sadrži osnovne podatke o nestalom licu, kao što su policijska uprava gde je prijavljen predmet, ime i prezime nestale osobe, godine starosti, lični opis, opis odeće, mesto nestanka i druge važne informacije.

Share.

Leave A Reply