Uz GPS i G-senzor, ništa joj ne promiče

0

07/11/2014 –

Genius, vodeći globalni proizvođač računarskih periferija predstavio je novi model u svojoj seriji digitalnih videokamera za vozila, oznake DVR-FHD660G.

Kao i druge kamere za vozila iz Genius portfolija, DVR-FHD660G idealno je rešenje za snimanje uslova vožnje na putu ili kao pomoć pri kontroli kretanja vozila, a može se koristiti i za sigurnosne namene. Idealan je dodatak za sve profesionalne vozače i one koji provode puno vremena na putu.

Novi model donosi dve nove hardverske funkcije koje u kombinaciji sa naprednim softverskim mogućnostima dovode do znatno veće funkcionalnosti i stepenom sigurnosti.

DVR-FHD660G je prva Geniusova kamera za vozila opremljena GPS-om. Integrisani GPS prijamnik precizno beleži lokaciju snimka koja se uz video snimak memoriše na memorijsku karticu. Uz pomoć softvera koji se isporučuje na CD-u u paketu, kasnije je moguće pratiti kretanje vozila korišćenjem Google Mapsa. Zahvaljujući GPS-u, vozač takođe tokom vožnje može biti upozoren ukoliko pređe unapred zadatu brzinu.

Kamera dolazi i sa ugrađenim G-senzorom koji detektuje nagla kočenja ili ubrzavanja te u tom slučaju može automatski da pokrene snimanje – što može da bude izuzetno korisno u slučaju sudara. Ugrađeni senzor pokreta može automatski da pokrene snimanje uoči li pokrete u blizini parkiranog vozila.

Uređaj nudi mogućnost snimanja videozapisa u Full HD rezoluciji od 1920×1080 piksela uz 30 sličica po sekundi (fps), a kvalitet snimaka osigurava objektiv fiksnog otvora blende f/2,0, zaštićen četvoroslojnim staklom. Visokokvalitetan 1/3“ CMOS senzor omogućava jasne snimke čak i u uslovima slabijeg osvetljenja ili u noćnoj vožnji, a podrška za HDR doprinosi da snimak bude sjajnih i živih boja, visokog kontrasta.

Kamera se postavlja sa unutrašnje strane prednjeg stakla ili na kontrolnu tablu kako bi snimila sve što se događa ispred vozila. Zahvaljujući svom dizajnu, tankog kućišta i malim dimenzijama, ne ometa vidno polje vozača. Videozapis može da posluži za kontrolne svrhe ili za rekonstrukciju pojedinih saobraćajnih događaja u slučaju potrebe.

Snimak se čuva na SD kartici – sa kapacitetom do 32 GB, što omogućava višesatno snimanje bez prekida. U slučaju da se kartica u potpunosti popuni videomaterijalom, kamera automatski briše najstarije snimke i nastavlja sa snimanjem bez potrebe za intervencijom korisnika.

Preporučena maloprodajna cena kamere iznosi 14.000 dinara.

Share.

Leave A Reply