United Grupa završava obaveznu ponudu za deonice u grčkom Forthnetu

0

United Grupa, vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, objavila je danas da je završila obaveznu tendersku ponudu (MTO) za akcije grčkog telekomunikacionog operatora Forthnet SA i sada ima 96,83% običnih akcija kompanije.

United Grupa, koja je u većinskom vlasništvu međunarodne investicione kompanije BC Partners, objavila je u junu 2020. godine da je preuzela približno 36% udela u kompaniji Forthnet. United Grupa, u okviru koje u Srbiji posluju SBB kompanija i njeni servisi EON i Total TV, a sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1, pokrenula je obaveznu ponudu za preuzimanje akcija kompanije Forthnet prema grčkom zakonu i ponudila minimalne obavezne uslove za tendersku ponudu.

U skladu sa relevantnim propisima Grupa namerava da pokrene otkup od manjinskih akcionara za sticanje preostalih akcija Forthnet kompanije koje se očekuje da će biti završeno u maju 2021. godine.

Ulazak United Grupe na grčko tržište bio je važan korak u evropskoj strategiji rasta i  potvrda liderske pozicije kompanije u telekomunikacionoj industriji u osam zemalja u regionu.

Forthnet je jedan od vodećih provajdera usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj, sa oko 1.000 zaposlenih i skoro 1,4 miliona korisnika. Forthnet nudi više od 60 kanala putem brenda Nova.

United Grupa ima oko 11 miliona korisnika i više od 12.500 zaposlenih, a njen medijski ogranak, United Media ima 45 kanala i proizvodi desetine hiljada sati originalnog sadržaja svake godine, što je čini jednom od najvećih i najvažnijih produkcijskih kuća u Jugoistočnoj Evropi.

Share.

Leave A Reply