United Grupa imenovala Panayotis Georgiopoulosa za izvršnog direktora kompanije Forthnet

0

United Grupa, vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, objavila je danas da je imenovala Panayotis Georgiopoulosa za izvršnog direktora kompanije Forthnet S.A. jednog od vodećih provajdera telekomunikacija i kablovske televizije u Grčkoj, koji će preuzeti funkciju 1. aprila 2021. godine.

Georgiopoulos dolazi iz kompanije WIND, sa mesta Izvršnog direktora poslovnog segmenta. Pre kompanije WIND osam godina je radio u kompaniji Vodafon Grčka, prvo kao Direktor strategije, a zatim kao Direktor komercijalnih operacija.

„Zadovoljstvo mi je što mogu da poželim dobrodošlicu Panayotisu u United Grupu. On je iskusan lider sa preko dve decenije iskustva, tokom kojih je postigao impresivne rezultate u telekomunikacionoj industriji, posebno u oblastima kao što su strategija, prodaja i korisničko iskustvo – i u B2B (business to business) i u B2C (business to consumer) segmentima. “ rekla je Victoriya Boklag, izvršna direktorka United Grupe.

„Želimo da ponudimo kvalitet korisnicima i preduzećima u Grčkoj, ne samo u pogledu proizvoda i usluga, već i vrhunskog korisničkog iskustva. Znanje i iskustvo koje Panayotis ima na tržištu telekomunikacija u Grčkoj, savršeno se uklapa u naše ciljeve za kompaniju Forthnet. “ dodala je Boklag.

Panayotis će zameniti Dimitrios Tzelepisa, koji je tokom poslednjih nekoliko meseci uspešno vodio proces integracije kompanije Forthnet kao vršilac dužnosti izvršnog direktora. Dimitrios se od 1. aprila vraća na poziciju Finansijskog direktora kompanije Forthnet i nastaviće da igra važnu ulogu u kompaniji kao deo menadžerskog tima.

U profesionalna dostignuća novog izvršnog direktora kompanije Forthent spadaju i uspešan program transformacije koji je sproveo u kompaniji Vodafone Grčka, merdžeri i akvizicije, fiksni rast prodaje i istorijski maksimum korisničkog zadovoljstva (NPS-a).

Pre Vodafona, Georgiopoulos je radio za organizacije McKinsey & Company, Teleperformance, Dell i General Motors.

United Grupa, sa sedištem u Holandiji, je na grčko tržište ušla 2020. godine, preuzimanjem kompanije Forthnet, jednog od vodećih provajdera usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj, sa oko 1.000 zaposlenih i gotovo 1,4 miliona korisnika. Akvizicija je proširila tržište Grupe na osam zemalja širom Jugoistočne Evrope.

Share.

Leave A Reply