UniCreditov Međunarodni program prakse

0

Šansa za studente iz Srbije da provedu tri meseca u jednoj od vodećih banaka u Evropi

Fondacija UniCredit i univerziteti je četvrtu godinu zaredom otvorila konkurs za Međunarodni program prakse, u okviru kojeg će 25 studenata iz Evrope, uključujući i studente iz Srbije, imati priliku da provede tri meseca na praksi u bankama članicama UniCredit Grupe u Austriji, Bosni i Hercegovini, Češkoj Republici, Nemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Rusiji i Srbiji. Praksa će se održati u periodu od juna do avgusta 2017. godine, a ovom prilikom Fondacija UniCredit i univerziteti će za izabrane studente pokriti troškove putovanja, izdavanja vize i drugih troškova u visini do 1.000 evra. Pored toga za učesnike prakse biće obezbeđena mesečna sredstva u iznosu od 700 evra.

Za Međunarodni program prakse u bankama širom UniCredit Grupe mogu da se prijave studenti različitih obrazovnih profila upisani na barem drugu godinu studija. Takođe, neophodno je da kandidati budu državljani jedne od zemalja u kojima UniCredit posluje, među kojima je i Srbija. Prijave se vrše isključivo putem sajta www.unicreditanduniversities.eu. Svu dokumentaciju je neophodno poslati na engleskom jeziku u PDF formatu najkasnije do 26. marta, a Naučni komitet Fondacije će do 2. maja izabrati 25 stažista.

UniCredit Banka u Srbiji se takođe priključila programu i tom prilikom obezbedila praksu za studente iz Evrope specijalizovane za razvoj softvera (Software developer).

 

Share.

Comments are closed.