Uklanjanje najslabije karike u lancu bezbednosti: Kaspersky ASAP platforma dostupna i na srpskom jeziku

0

Kaspersky ASAP platforma (Automated Security Awareness Platform), automatizovana platforma za obuku zaposlenih dostupna je od sada na srpskom jeziku. Cilj ovih treninga je da pomognu preduzećima da unaprede nivo svesti zaposlenih o sajber bezbednosti i smanje izloženost svog poslovanja bezbednosnim pretnjama. Poboljšavajući efikasnost obuke uz mikro učenje, platforma koristi različite formate lekcija i kontinuirano se unapređuje.

Ljudska greška ili nedostatak pažnje zaposlenih uzrok su više od 80% svih sajber incidenata zbog kojih kompanije gube milione u direktno izazvanoj šteti ili sredstvima potrebnim za oporavak od njih. Sa razvojem tehnika socijalnog inženjeringa i porastom broja zaposlenih koji rade od kuće, opasnost od ovako izazvanih incidenata samo se uvećava.

Ipak, istraživanje koje je kompanija Kaspersky sprovela prošle godine pokazalo je da čak troje od četvoro (73%) zaposlenih koji rade od kuće nisu dobili nikakve specifične smernice za podizanje svesti o sajber bezbednosti niti bilo kakvu obuku namenjenu zaštiti od potencijalnih rizika. Pri tome, više od četvrtine (27%) ispitanika navelo je da su primili fišing i-mejlove vezane za COVID-19 tokom prošle godine.

Važan korak u smanjenju ovakvih rizika za kompanije svih veličina je organizacija efikasnog i sprovodivog sistema edukacije zaposlenih o sajber bezbednosti.

„Podizanje svesti zaposlenih o značaju sajber bezbednosti i njihovoj ulozi u tom procesu može biti veoma izazovan zadatak. Ne samo da zaposleni mogu postati žrtva sajber kriminalaca, već i njihove često nenamerne aktivnosti i nepažnja mogu ugroziti bezbednost čitave organizacije. Zbog toga je izuzetno važno da kompanije prepoznaju značaj edukacije zaposlenih i implementiraju rešenja koja su pouzdana, istovremeno jednostavna za korišćenje i upravljanje i dostupna svima, na lokalnom jeziku. Kaspersky Automated Security Awareness Platforma je upravo takvo rešenje koje pruža pojednostavljeno postavljanje ciljeva, automatizovane načine učenja, praktične vežbe zasnovane na scenarijima iz stvarnog života koje pomažu u postizanju efikasnih rezultata i uspešnog ishoda, kako za učesnike, tako i za menadžment obuke, i od danas je dostupna i našim kompanijama na srpskom jeziku ” izjavio je Srđan Gligorić, Enterprise Account menadžer za zapadni Balkan.

Kaspersky Automated Security Awareness Platform (ASAP) je sistem koji automatizuje process obuke za kompanije svih veličina. Platforma pomaže kompanijama ne samo da unaprede znanje svojih zaposlenih svih nivoa, već i da razviju konkretne sajberbezbednosne veštine i prakse. Pojedinačne trening sesije, isporučene preko online interfejsa ne oduzimaju duže od 10 minuta, a omogućuju edukaciju o svim nivoima rizika- od osnovnih do naprednih, kroz automatizovani proces učenja koji omogućuje svakom da odredi dinamiku kojom će napredovati.

Više informacija o Kaspersky Automated Security Awareness Platform možete pronaći na lokalnoj stranici.

Share.

Leave A Reply