Turistička ponuda Sarajeva dostupna putem Interneta

0

23/04/2014 –

Fondacija Sarajevo Navigator, destination marketing organizacija Sarajeva, nedavno je promovisala web portal turističke destinacije Sarajevo, koji na adresi www.sarajevo.travel po prvi put objedinjuje turističke ponude Kantona Sarajevo i Grada Istočno Sarajevo, predstavljajući Sarajevo kao ne samo atraktivnu urbanu destinaciju, nego i kao poželjno utočište za sve koji traže odmor u prirodi.

Portal www.sarajevo.travel pretenduje da za turiste bude prva stanica na putu njihova upoznavanja destinacije Sarajevo i adresa na kojoj mogu rezervisati smještaj, ture, ulaznice za događaje i posete atrakcijama.

Pored ključnih turističkih informacija, portal sadržava i priče, fotografije i preporuke. Urađen je u tehnologiji responsive designa, pa se desktop verzija prilagođava tabletima i smartphonima, a snažno je integrisan i sa društvenim mrežama, koje će u narednom periodu biti moćan alat za promociju destinacije Sarajevo.

Trendovi govore kako turisti sve više koriste internet ne samo da bi dobili informacije o destinacijama na koje putuju, već da bi putem interneta po povoljnijim cenama kupili sve ono što im jedna destinacija ima za ponuditi.

Portal destinacije Sarajevo pretenduje da u budućnosti postane upravo to – mesto na kojem se promovišu i prodaju svi sadržaji destinacije Sarajevo.

Share.

Leave A Reply