Tribina Tehnologija i javna komunikacija: šta nas čeka 2040. godine?

0

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na tribinu Tehnologija i javna komunikacija: šta nas čeka 2040. godine? koja će biti održana u četvrtak, 14. marta u 19 časova, u Kino sali Filozofskog fakulteta u Novom Sadu (dr Zorana Đinđića 2). 

Govornice na tribini biće:

  • prof. dr Tijana Prodanović, astrofizičarka i promoterka nauke,
  • Iva Parađanin, osnivačica i urednica Tampon zone
  • Mila Bajić, ekspertkinja Share fondacije.
  • moderator: Aleksa Ćirić, student novinarstva

Tribina se održava u okviru regionalne inicijative Mediji 2040: Osnaživanje mladih zagovarača za slobodu medija na Zapadnom Balkanu koju je pokrenuo Odsek za medijske studije uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije. Inicijativu čini šest javnih univerziteta i ona okuplja više od 40 studenata novinarstva i komunikologije iz Novog Sada, Podgorice, Prištine, Sarajeva, Skadra i Skoplja. Nakon mapiranja trenutne situacije i trendova u medijskoj sferi, studenti su formulisali zajedničku viziju budućnosti u kojoj bi želeli da rade kao iskusni medijski profesionalci.

Kako se u viziji navodi, etički korišćena tehnologija igra ključnu ulogu u pomaganju medijima da ispune svoju dužnost prema javnom interesu i budu glas građana za društvo koje je dobro informisano, inkluzivno i demokratsko.

Share.

Leave A Reply