Tradicionalni godišnji skup kompanije TO-NET: “Konkurencija je stigla – utakmica počinje”

0

Digitalna transformacija polako zahvata sve industrije. Distribucija prirodnog gasa nije ostala po strani kada je reč o potrebi da se primenom novih tehnologija povećava produktivnost i unapređuje korisničko iskustvo, a kompanija TO-NET koja, pored ostalog, razvija i implementira rešenja za telemetriju i daljinsko upravljanje, omogućava kompanijama u sektoru energetike da idu u korak sa svetom. Da bi svoje partnere upozorila na zaoštravanje konkurentske borbe povećanjem broja licenciranih snabdevača na slobodnom tržištu i podsetila ih na prednosti koje mogu da ostvare primenom proizvoda i rešenja koje im ona nudi, ova renomirana novosadska kompanija je 4. maja 2018. upriličila tradicionalni, četvrti po redu, skup u Kongresnom centru CEPTOR na Fruškoj gori, ovog puta pod nazivom “Konkurencija je stigla – utakmica počinje”.

Na skupu su predstavljena pametna merila i oprema za telemetriju, kao i softverski alati namenjeni snabdevačima na slobodnom tržištu, i prezentovana iskustva u korišćenju TO-NET opreme.

U ime kompanije TO-NET prisutne je pozdravio njen vlasnik i direktor Miloš Tolić, najavivši teme kojim će se skup baviti.

Tolić je podsetio učesnike da su im za uspeh, pored znanja i iskustva koje poseduju, potrebni i alati, a jedan od takvih alata – INIT-50, primenjen u sistemu telemetrije Javnog preduzeća Srbijagas predstavio je Vujica Vulićević, glavni inženjer za elektroniku i telemetriju u Srbijagasu.

Fokusirajući se u svom izlaganju na tražene tehničke karakteristike, instaliranje i veze sa ostalim sistemima, Vulićević je istakao prednosti ovog uređaja, među kojima su najvažnije jednostavnost upotrebe i pouzdanost, i ukazao na moguća poboljšanja.

O pilot projektu koji je u saradnji sa TO-NET-om pokrenula Toplana Stara Pazova u oktobru prošle godine pričao je Vladimir Gireg, menadžer tehničkog odeljenja ovog javnog komunalnog preduzeća. Projekat je prvobitno podrazumevao ugradnju odgovarajuće opreme u dve toplotne podstanice, što je omogućilo praćenje podataka preko veb aplikacije, ali je on dalje razvijen, pa su uvedene dodatne mogućnosti.

U nastavku radnog dela Marko Tikvić i  Sandra Milić-Sentivanac iz TO-NET-a su predstavili softversko rešenje za snabdevače na slobodnom tržištu, a Nemanja Žunić i  Tijana Žunić Marić iz advokatska kancelarija Žunić su održali predavanje na temu potrebe Ugovora o poverljivosti. Tako su prisutni imali priliku da saznaju koje informacije se smatraju poslovnom tajnom i koje sve mere treba preduzeti da bi ona bila zaštićena.

Kako je TO-NET odlučio da kroz pilot projekte ponudi na testiranje opremu koju proizvodi ili prodaje, prisutni su popunjavanjem pripremljenog anketnog listića mogli da se izjasne koju opremu žele.

Popunjeni anketni listići bili su uslov i za učešće u nagradnoj igri u okviru koje su na kraju skupa podeljene vredne nagrade.

Da skupovi poput ovog prevazilaze puku promociju proizvoda i rešenja i imaju značajnu edukativnu ulogu potvrdio je u izjavi za naš časopis i Milan Šolaja, CEO Vojvođanskog IKT klastera.

 

Share.

Comments are closed.