Top tehnologije i prioriteti IT menadžera u 2015. na Combis Technology Day-u

0

Zanimljiva predavanja i istraživanje o tehnološkim prioritetima za ovu godinu, podstakla su veliki interes publike na prvom Combis Technology Dayu u Srbiji.

Regionalni sistem integrator Combis uspešno je organizovao prvi Combis Technology Day Srbija, na kojem su predstavljena rešenja, usluge i tehnologije koje će obeležiti ovu godinu kao i rezultati istraživanja o tehnološkim prioritetima IT menadžera Srbije.

“Combisovo poslovanje je u ekspanziji, a značaj Combisa i interes korisnika sa srpskog tržišta je sve veći. Upravo zbog tih razloga odlučili smo organizovati prvi Combis Technology Day Srbija i srpskoj IT zajednici predstaviti naša znanja”, izjavila je Bosiljka Sekulić, menadžerica Combisa zadužena za razvoj poslovanja u Srbiji.

Bosiljka_Sekulic_CTD_RS

Sekulić je u svom uvodnom izlaganju napomenula kako je Combis među vodećim ICT kompanija u Adriatic regiji kao i vodeći pružalac IT usluga u Hrvatskoj za 2014. godinu, prema istraživanju analitičke kuće IDC Adriatics.

U nastavku su prezentovani rezultati Combisovog istraživanja o prioritetima IT menadžera u Srbiji, koji su pokazali da je IT menadžerima na prvom mestu ulaganje u sigurnost (17 posto), na drugom mestu je ulaganje u analitiku i poslovnu inteligenciju (14 posto) dok su mobilne tehnologije na trećem mestu (13 posto).

Isto istraživanje Combis je sprovedeno i u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini. Sva tri istraživanja pokazuju kako je i u Hrvatskoj (20 posto) i Bosni i Hercegovini (14 posto) prvi prioritet ulaganje u sigurnost.

Velika pažnja na prvom Combis Technology Dayu u Srbiji bila je posvećena temi IT sigurnosti. Kroz dva predavanja i velik broj realnih scenarija iz prakse Combisa, prezentovani su napredni načini zaštite koji omogućavaju da poverljivi podaci ostanu poverljivi i u budućnosti. S obzirom na to da današnje sigurnosne pretnje nije više moguće rešavati zastarelim strategijama, predstavili smo i više rešenja za sigurnost poslovanja.

combis graph

Combisovi stručnjaci prezentovali su rešenja i usluge za efikasnije poslovanje uz niže troškove. Predstavljena su neka od rešenja iz Combisovog portfelja za eCommerce i automatizaciju poslovnih procesa. Combisovi predavači prezentovali su napredne mogućnosti naručivanja, prodaje i promocije, unapređenja kvalitete komunikacije s korisnicima te mogućnosti operativnih ušteda koje se uz ovakva rešenja mogu realizovati u nizu industrija.

U nastavku Combis Technology Daya Srbija veliku je pažnju privuklo predavanje o iskustvu prve implementacije Oracle poslovnog rešenja za planiranje u maloprodajnoj industriji u regiji. Reč je o poboljšavanju procesa planiranja, budžetiranja  i predviđanja kompanije Pevec u svim trgovačkim centrima i svim prodajnim programima.

Na zanimljivom predavanju ‘Mobilna produktivnost: Odiseja u svemiru ili stvarnost na Zemlji?’ govorilo se o mogućnostima poslovne produktivnosti te se pokušalo odgovoriti na pitanje možemo li zaista biti produktivni u najčešćim dnevnim aktivnostima i dok smo izvan kancelarije.

Publici su, na zanimljiv način, predstavljene prednosti i uštede digitalnog potpisa. Kako je napomenuto, u današnje vreme je ključno utvrditi je li osoba koja potpisuje dokument stvarno osoba za koju tvrdi da jeste. Zadatak biometrije jeste eliminisati nedostatke tradicionalnih metoda, a dodatnu prednost daje činjenica da se fiziološka obeležja ne mogu zaboraviti ili izgubiti.

“Reakcije na prvo organizovanje dana tehnologije u Srbiji jako su pozitivne, a interes za današnja predavanja zaista velik. Verujem da je IT zajednica Srbije prepoznala Combis kao partnera na čija se rešenja i usluge zaista može osloniti”, zaključila je Sekulić.

Share.

Comments are closed.