TOP 100 CIO i CIO LEADERSHIP FORUM

0

Posle pauze zbog Covid-19, naročito kada  su u pitanju učešća stranih kompanija i  posetilaca iz inostranstva, ove godine će biti održana dva važna događaja sa učešćem inostranih predstavnika.

Prvi je:

TOP 100 CIO (24. maj 2023.) je događaj na kome se oćekuju IKT direktori i CISO-i iz Srbije i Severne Makedonije. Naime, dogovoreno je sa Startup Macedonia održavanje zajedničkih događaja u narednom periodu.

TOP 100 CIO je jednodnevni događaj koji će biti održan u Beogradu. Na njemu će se glavni sponzori manifestacije predstaviti u ranim popodnevnim terminima. U popodnevnom i radnom večernjem terminu, biće upriličena plovidba Savom i Dunavom u brodu Yachting kluba KEJ na kome će predstavnicima Srbije, Makedonije i Crne Gore biti dodeljene nagrade za 2022. godinu za sledeće kategorije:

a) najbolje izvedeni projekti u 2022 godini (CIO-ima/CISO-ima do 3 nagrade po državi),

b) IKT influenser za one koji su ostavili trag na ex-YU IKT nebu (i šire) – dodeljuje se 1 nagrada po državi,

c) Najbolji IKT startup (1 nagrada po državi),

d) Nagrada Zoran Modli (1 nagrada po državi za najboljeg IKT novinara. Jedna osoba može da dobije samo jednu nagradu u prethodnih 10 godina.

Drugi skup je:

CIO LEADERSHIP FORUM (od 18. do 20. oktobra 2023.) je događaj koji će biti održan zajedno sa Startup Macedonia i Slovenačkim poslovnim klubom (učestvuju CIO-i kompanija iz Slovenije i Srbije).

Na trodnevnom skupu će biti  tumačene sledeće oblasti:

a) Digitalna transformacija – napredak u odnosu na 2022. godinu,

b) IKT Security day – na kome će biti teme iz informacione bezbednosti i

c) Artifical Inteligence and Machine Learning Day. U 2022. godini nekoliko kompanija i banaka u Srbiji su oformile timove koje se bave Mašinskim učenjem i Veštačkom inteligencijom. Na skupu će učešće uzeti i par konsultantskih kompanija.

Share.

Leave A Reply