TO JE SAMO LJUBAV!

0

Mužjak rode se vraća svojoj Malenoj već 14 godina

Kad ste poslednji put pročitali lepe i pozitivne vesti koje su vam izmamile osmeh na lice i pod čijim utiskom ste ceo dan bili ispunjeni pozitivnim emocijama i mislima? Priču koja vas je inspirisala na ljubav i prijateljstvo, koja je u vama pokrenula lavinu osećanja?

Mi vam donosimo priču o jednoj iskrenoj i bezuslovnoj ljubavi i prijateljstvu između čoveka i rode koja traje 23 godine i istovremeno priču o jednoj drugoj vrsti ljubavi između Malene i Klepetana koja opstaje uprkos brojnim preprekama već 14 godina.

Upoznajte Malenu i Klepetana

Zaljubljeni mužjak rode Klepetan se već 14 godina vraća svojoj partnerki Malenoj, koja je pre 24 godine ranjena.  Zbog neizlečivo slomljenog krila Malena je sprečena da leti na jug i hladne zime provodi u slavonskom naselju gde čeka da zima prođe i da joj se njen dragi vrati sa 14 000 kilometara dugog putovanja iz Južne Afrike.

Bez ovog čoveka velikog srca ne bi ni bilo ljubavi

roda 2

O ranjenoj Malenoj već dve decenije brine penzioner Stjepan Vokić iz mesta Brodski Varoš u Slavoniji. Stjepan, uprkos svojim godinama, svakodnevno brine da Malenoj bude toplo, hrani je, neguje, čisti i pruža joj ljubav i pažnju kako bi što lakše prebrodila dane do povratka svoje najveće ljubavi Klepetana.

Svakog proleća Klepetan se vraća svojoj dragoj koja ga nestrpljivo iščekuje – ništa ne jede, stoji na ivici gnezda, gleda u nebo i čeka da dođe 24. mart, datum na koji se Klepetan već godinama vraća svojoj rodi. Vokić kaže da je prošle godine Klepetan poranio osam dana, a da je jedne godine zakasnio par dana.

Stjepan Vokić i sam učestvuje u zaštiti zaljubljenih roda, koje su ljubavno gnezdo svile na njegovoj kući. Osim što je pecaroš pa ih hrani ribama i žabama, Vokić se više puta i sam peo na krov da popravlja gnezdo Malene i Klepetana. Vokić ljubavnom paru pomaže i oko brige za mladunce.

I ovog proleća se nastavlja dirljiva ljubavna priča– Malena i Stjepan sa nestrpljenjem očekuju Klepetanov povratak sa dugog i opasnog puta.

U ljubavi samo treba dati krila i ona će trajati.

jana

Share.

Comments are closed.