Telekom Srbija nastavlja podršku mladim talentima

0

Mts app konkurs, koji je već postao tradicija, kako za kompaniju Telekom Srbija, tako i za učenike gimnazija koje rade prema programu za talente na polju matematike, informatike i računarstva, po jedanaesti put okupiće mlade kreatore aplikacija za mobilne uređaje. 

I ove godine, takmičenje će biti održano u onlajn formatu, a pet timova sa najboljim aplikacijama, pored vrednih nagrada, dobiće priliku da se u konkurenciji sa timovima učenika iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, izbori za glavnu ili specijalnu nagradu u okviru Regionalnog app izazova.

Telekom Srbija prepoznaje značaj obrazovanja mladih, nastoji da podrži njihov razvoj i da im  kroz projekte kao što je mts app konkurs pruži mogućnost da unaprede znanje i veštine stečene u školi. Kao deo programa „Pokrećemo pokretače“ omišljenog sa ciljem da osnaži pojedince i institucije da u svom okruženju pokrenu pozitivne promene, mts app konkurs podstiče srednjoškolce da naprave korisnu i upotrebljivu aplikaciju i predstave je kao gotov proizvod na tržištu. 

mts app konkurs organizuje se uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, do sada je u njemu učestvovalo više od 2500 učenika, a 168 timova prezentovalo je 175 aplikacija. Kao primer dobre prakse saradnje sa mladima konkurs je uvršten u selekciju prestižne evropske organizacije CSR Europe.

Rok za prijavu timova i ideja za aplikacije je 19. novembar 2021, a rok za predaju gotovih aplikacija je 28. januar 2022.

Više o mts app konkursu možete pronaći na stranici www.appkonkurs.mts.rs

Share.

Leave A Reply