Telco Cloud World Forum: Cloud rešenje za telekom operatere

0

28/04/2014 –

ComCloud je celovito Cloud rešenje razvijeno za telekom operatere, temeljeno na ekonomiji opsega, koje pruža modularnu izgradnju javnog Clouda uz fleksibilne poslovne modele

Jedan od vodećih sistem integratora Adriatic regije COMBIS predstaviće publici Telco Cloud World Forum konferencije iskustva implementacije javnog Cloud rešenja na geografski omeđenim tržištima. Combisova Cloud platforma, ComCloud, odgovara na potrebe telekom operatera na geografski omeđenim tržištima nudeći fleksibilno Cloud rešenje razvijeno na ekonomiji opsega. Telco Cloud World Forum  jedan je od najvažnijih Cloud događanja godine, a održava se od 28. do 30. aprila u Münchenu.

“Puno se govori o različitim Cloud rešenjima koja su dostupna na različitim tržištima. Ali kada govorimo o  implementaciji Clouda na geografski omeđenim tržištima, nužno je osigurati dodatno znanje i komponente kako bi željeni projekat uspeo. Naime, ono što je istina za velika tržišta, poput SAD-a, ne mora nužno vrediti i na drugima. T-HT, član Deutsche Telekom Grupe, jedan je od korisnika  Combisovog Cloud rešenja temeljenog na principu ekonomije opsega, što je iskustvo koje daje uvid u ključne komponente potrebne za uspeh ovakvog projekta”, izjavio je Goran Car, direktor Sektora sistemske podrške i integracije u Combisu i CTO ComCloud, koji će i predstaviti rešenje.

ComCloud nudi svu potrebnu funkcionalnost Cloud rešenja, uključujući integraciju interfejsa i podršku za poslovne procese, uz istodobno snižavanje troškova. Obzirom da je ComCloud celovito rešenje, uključuje standardizovanu i optimizovanu arhitekturu za baznu infrastrukturu koja je ujedno i skalabilna, kako bi odgovarala različitim potrebama korisnika.

“Kako bi stvorili rešenje jedinstvenih poslovnih mogućnosti trebalo je mnogo optimizacije, inovativnog dizajna i arhitekture. Novostvoreno Combisovo rešenje je modularno i fleksibilno, te omogućuje izgradnju javnog Clouda po principu Lego kockica. I to ne samo na nivou Cloud usluga, već i na nivou infrastrukture za isporuku Cloud usluga, poput Single Sign On (SSO) i Marketplace komponenti. Fleksibilnost i sposobnost izgradnje Cloud rešenja za svako tržište jedna je od ključnih karakteristika koje smo omogućili ComCloudom. Uz to, naša fleksibilnost u području poslovnih modela od velike je važnosti za naše klijente”, zaključio je Car.

Share.

Leave A Reply