Tehnologija koja stvara vrednost

0

Plaćanja korišćenjem najsavremenije tehnologije kao što su interaktivni bankomati, sistemi za automatsko plaćanje, bez čekanja u redovima, čak i u maloprodajnim objektima, predstavljaju budućnost plaćanja. Na taj način korisnici usluga osetiće direktno i veću bezbednost i olakšanje u primeni ovih usluga, zaključeno je na skupu „Tehnologija koja stvara vrednost“, koji je organizovala kompanija Printec Group u saradnji sa partnerima NCR i VeriFone u hotelu Crowne Plaza.

„Uprkos činjenici da je Printec prisutan u Srbiji više od deset godina i saradnji sa brojnim velikim globalnim organizacijama, kojima je pouzdan partner, smatramo da treba da dopremo do još većeg broja organizacija u zemlji. Naš cilj je da unapredimo rešenja koja obezbeđujemo postojećim korisnicima nudeći im nove tehnologije koje će im pomoći da ostvare svoje ciljeve i istovremeno privučemo nove korisnike“, istakao je Nebojša Bjelotomić, menadžer kompanije Printec za Srbiju. „O nekim od ovih novih tehnologija će na današnjoj konferenciji govoriti istaknuti učesnici iz Printeca i naših partnera, kompanija NCR, Verifone, HP Arcsight, Websense, SES itd.“

printec

Printec grupa, vodeća kompanija u pružanju tehnoloških rešenja u bankarskom i maloprodajnom sektoru, nudi inovativne usluge za krajnje korisnike u saradnji sa strateškim partnerima. Neka od ovih najsavremenijih rešenja se već koriste svakodnevno, a među njima su usluge samoposluživanja, sistemi za automatsko plaćanje rešenja za praćenje mreže automata, samouslužni kiosci itd.

Obezbeđivanje rešenja koja stvaraju vrednost za organizacije u centralnoj i jugoistočnoj Evropi je ključ našeg uspešnog prisustva u regionu već 27 godina. Posebno u teškim vremenima, ova rešenja će pomoći korisnicima da posluju sa najboljim mogućim učinkom“, izjavio je Vangelis Krisafidis, generalni menadžer Printec grupe. „Naši ciljevi za Srbiju jesu da se fokusiramo na rast i razvoj kompanije ulaganjem u privlačenje novih talenata i strateške saveze, koji su neophodni da bismo ponudili vrhunska IT rešenja domaćim organizacijama.“

Na skupu je Bartolomej Sliva, finansijski direktor NCR-a za centralnu i istočnu Evropu, predstavio „Uslužne delatnosti u digitalnoj eri“ sa akcentom na prelazak sa iskustva korisnika i pružanja usluga na moderna, efektna i atraktivna rešenja zasnovana na samousluživanju uz asistenciju, video samousluživanje i pristup preko više kanala. „Odlična usluga prema korisnicima i optimalna operativna efikasnost su imperativ za finansijske institucije ako žele da svaku interakciju sa korisnikom pretvore u izuzetno iskustvo“, rekao je Sliva. „Inovativne tehnologije i softverske usluge kompanije NCR pomažu bankama da komuniciraju sa klijentima kroz višestruke digitalne i fizičke kanale na bezbedan i jednostavan način kako bi ostvarile dobre finansijske rezultate.”

„Zajedno sa razvojem elektronske trgovine i sam način plaćanja se menjao. U tom smislu su se razvijali novi proizvodi i usluge koje su išle u korak sa vremenom. Rezultat tog razvoja je ujedno i rezultat saradnje kompanija Printec i VeriFone, koje su razvile set proizvoda koji će izmeniti način na koji plaćamo, a među kojima su i interaktivni bankomat, elektronski novčanik, sistemi za automatsko plaćanje i bezbednosti sistemi“, rekao je Onur Altinbas, menadžer kompanije VeriFone za Tursku, jugoistočnu Evropu i Rusiju, koji je imao izlaganje na temu „Novi modeli plaćanja i trgovine“.

Prisutnima je predstavljena zanimljiva studija slučaja o samouslužnom kiosku u maloprodajnim objektima SPAR u Sloveniji, gde kupci svojim mobilnim telefonima plaćaju svoj račun, bez čekanja u redu i korišćenja novčanica i platnih kartica. Printec Srbija, koja je deo Printec grupe, već više od 10 godina nudi niz usluga i rešenja za banke, velike maloprodajne lance i telekomunikacione kompanije.  Među direktnim korisnicima usluga Printec Group su među mnogima i Rajfajzen banka, Erste grupa, Spar, Tesco, Eurobank OMV itd, a preko njihove automatizovane opreme dnevno se ostvari više od 2,3 miliona transakcija.

NCR korporacija

NCR korporacija (NYSE: NCR) predstavlja globalnog lidera u tehnologijama transakcija za korisnike, pretvarajući svakodnevne transakcije sa kompanijama u izuzetno iskustvo. Svojim softverskim i hardverskim rešenjima i paletom usluga, NCR omogućava blizu 550 miliona transakcija dnevno u oblasti maloprodaje, finansija, turizma, ugostiteljstva i tehnologije i malog biznisa. Zahvaljujući NCR rešenjima se obavljaju svakodnevne transkacije koje olakšavaju život.

Sedište NCR-a je u Dulutu u američkoj saveznoj državi Džordžiji, sa oko 29.000 zaposlenih i poslovanjem u 180 zemalja. NCR je zaštitni znak NCR korporacije u Sjedinjenim Državama i drugim zemljama. Za više informacija, posetite www.ncr.com

Kompanija VeriFone

Mi smo vodeća globalna tehnološka kompanija koja omogućava elektronske platne transakcije i usluge sa dodatom vrednošću na mestu prodaje. Od 1981. godine smo stvorili i distribuirali sistemska rešenja koja podstiču dugoročan prelazak sa gotovine i čekova na elektronsko plaćanje. Posedujemo jedan od vodećih brendova u oblasti rešenja za elektronska plaćanja i jedna smo od najvećih kompanija koja obezbeđuje sisteme za elektronsko plaćanje širom sveta. Naša sistemska rešenja sastoje se od uređaja za elektronsko plaćanje na prodajnom mestu zasnovanih na našim operativnim sistemima, softverima za zaštitu, šifriranje i sertifikovana plaćanja, kao i aplikacijama trećih lica sa dodatom vrednošću. Naša sistemska rešenja obrađuju raznovrsne načine plaćanja, uključujući debitne kartice sa potpisom i PIN brojem, kreditne kartice, kartice za bezkontaktnu identifikaciju/identifikaciju preko radio frekvencije (RFID), pametne kartice, pripejd bon kartice i druge kartice unapred definisane vrednosti, elektronska plaćanja računa, autorizaciju i konverziju čekova, verifikaciju potpisa i elektronsku razmenu korisnih informacija (EBT)

Printec grupa

Printec grupa je jedna od kompanija za informacione tehnologije sa najbržom stopom rasta i važan integrator sistema sa bogatim iskustvom na velikim projektima u jugoistočnoj Evropi. Nudi integrisana rešenja u oblastima automatizovanih transakcija, telekomunikacija i umrežavanja, bezbednosti informacija itd, u partnerstvu sa kompanijama kao što su NCR, VeriFone, Glory, Tonbeller, Welcome Real Time, Oracle, HP, ObserveIT itd. Sa ograncima u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Kipru, Republici Češkoj, Makedoniji, Kosovu, Moldaviji, Crnoj Gori, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji i Ukrajini, Printec je lider razvoja bankarskih rešenja i informacionih tehnologija u regionu. Za više informacija o Printec grupi, posetite www.printecgroup.com.

Share.

Comments are closed.

Verified by MonsterInsights