Svetski rekord jednog orla zabeležen Sony Action Mini kamerom

0

Neprofitna organizacija FREEDOM postavila je novi svetski rekord uspešnim letom orla krstaša, koji se opremljen Sony Action Mini kamerom, vinuo sa vrha najviše zgrade na svetu, Burdž Kalife u Dubaiju.

Nakon Pariza i Londona, carski orao Daršan je uz pomoć jedne od najmanjih akcionih kamera na svetu doneo novi pogled i na Dubai, beležeći jedinstvene snimke pejzaža iz ptičje perspektive, koje možete pogledati na linku http://bit.ly/1BxIYIG.

Avantura orla krstaša je počela na 829,8 metara visokom oblakoderu Burdž Kalifi i predstavlja novi svetski rekord kao let sa najviše građevine koju je čovek napravio. Ptice grabljivice su sastavni deo kulturnog nasleđa Ujedinjenih Arapskih Emirata. Uprkos brzom razvoju grada, u Dubaiju je oduvek posebna pažnja bila posvećena očuvanju životne sredine. U prethodne tri decenije sačuvano je mnogo prirodnih rezervata i doneto nekoliko zakona o zaštiti ugroženih vrsta.

Kao partner organizacije FREEDOM, kompanija Sony daje svoj doprinos očuvanju ove retke vrste obezbeđujući Action CamTM kamkordere, zahvaljujući kojima se precizno dokumentuju letovi ovih ptica. Organizacija proučava snimljene materijale, kako bi razumela ponašanje orlova i na najbolji način pripremila teren za njihov povratak u prirodno okruženje. Takođe, pored malih dimenzija, Sony Action Mini kamera pruža tehničke mogućnosti za snimanje čistog Full-HD video materijala zahvaljujući Sony SteadyShotTM tehnologiji i opciji postavljanja GPS podataka na snimak, što je čini savršenom opremom za dobijanje uvida potrebnih organizaciji FREEDOM.

Orao krstas iznad Dubaija_Sony Action Cam br  1

Share.

Comments are closed.