Sveobuhvatna poslovna podrška kompanije Ingram Micro

0

Jaka partnerstva nezaobilazni su deo poslovne strategije svake uspešne kompanije danas, a među takvima svakako je i Ingram Micro. Ova kompanija je posvećena izgradnji pouzdanih i obostrano korisnih partnerstava sa više od 1.700 globalno značajnih vendora i isto tako velikim brojem partnera iz celog regiona. Uz najširi spektar proizvoda, kvalitetnu tehničku podršku, efektnu logistiku, raznolike opcije finansiranja i snažnu marketinšku podršku, Ingram Micro je usmeren na pružanje pomoći kompanijama svih veličina u procesima koji vode ka unapređenju njihovih rezultata i poboljšanju efikasnosti, doprinoseći tako uspešnom rešavanju svakodnevnih IT izazova.

Oduvek je važilo da pametni uče iz iskustva drugih, a u današnje vreme, kada se način poslovanja iz osnova menja, svakako vredi dodatno obratiti pažnju na strategije i elemente poslovanja onih kompanija koje su uspele da prebrode sve turbulencije, ostajući snažna podrška svojim partnerima i kupcima. Kao kompanija koja svojim partnerima i korisnicima pruža stabilnost i efikasnost kada je njima to najvažnije i najpotrebnije, Ingram Micro je upravo primer onih iz čijeg iskustva se može dosta toga naučiti.

Naime, davanje sveobuhvatne podrške partnerima i kupcima predstavlja značajnu oblast poslovanja kompanije Ingram Micro.   

Ingram Micro obezbeđuje infrastrukturu za podršku rasta i razvoja više od 200.000 prodavaca. Zahvaljujući broju od 154 distributivna centra u 45 zemalja i svetski priznatoj SaaS tehnologiji, obezbeđuje brzu isporuku i brzo dostavljanje rešenja za potrebe svih svojih kupaca.

Ingram Micro d.o.o. Beograd posluje na pan-evropskom, regionalnom i lokalnom nivou, a strateški uspeh ove kompanije pripisuje se upravo iskustvu i dubokom poznavanju svakog tržišta na kome posluje.

Personalizovan pristup, tehnička ekspertiza i izražen osećaj za potrebe kupca, omogućavaju visok nivo fleksibilnosti u odnosu na zahteve različitih vendora i različitih kanala.

„Mi koristimo trenutno najnaprednije platforme, proizvode i odgovarajuće alate na osnovu kojih dizajniramo, implementiramo i isporučujemo rešenja prilagođena potrebama naših klijenata“, ističu u kompaniji kao jedan od razloga svoje uspešnosti.

Vidovi poslovne podrške

Vladimir Popović

„Ingram Micro svojim partnerima nudi širok izbor programa i usluga, od sredstava za finansiranje, obrazovanje, obuku i razvoj poslovanja, do marketinških usluga i tehničke pomoći pre i nakon prodaje. Pored segmenta preprodaje tehnoloških rešenja, Ingram Micro svojim partnerima pruža i mogućnost povezivanja sa globalnim i lokalnim tržištima, tehnologijama i resursima na tržištu i prodaji njihovih proizvoda. Naše usluge prevazilaze klasičnu distribuciju – nudimo marketing, obrnutu logistiku i paket usluga kako bismo naše partnere brzo, precizno i efikasno povezali sa njihovim kupcima. Uspeh naših partnera je merilo našeg uspeha i zbog toga smo im u potpunosti posvećeni u svim aspektima poslovanja“, objasnio je Vladimir Popović, izvršni direktor kompanije Ingram Micro za Jugoistočnu Evropu, u intervjuu za specijalno izdanje Internet ogledala „Poslovni kontinuitet ili diskontinuitet“, odgovarajući na pitanje o sveobuhvatnoj podršci koju kompanija obezbeđuje svojim partnerima.

Finansijska podrška

U portfoliju kompanije značajno mesto zauzima finansijska podrška. Kako joj  prisustvo na različitim tržištima daje pristup resursima globalnih finansijskih institucija, to joj omogućava da uspešno investira ne samo u svoj razvoj, već i u razvoj poslovanja njenih partnera. U zavisnosti od potreba i nivoa saradnje sa partnerima, Ingram Micro nudi sveobuhvatan paket finansijskih rešenja i kreditne podrške kako bi svojim partnerima omogućio alate za rast poslovanja. Dizajnirani posebno za IT kanal, njihovi programi pružaju partnerima resurse za podršku obrtnog kapitala, kao i mogućnost da svojim krajnjim kupcima ponude kreativna rešenja za finansiranje, omogućavajući tako partnerima da budu konkurentniji.

U zavisnosti od potreba partnera i nivoa saradnje sa njima nude se različite pogodnosti: fleksibilnost prilikom ugovaranja, pomoć u trgovinskom finansiranju, lizing programi, konsalting.

„Finansijske usluge su neophodne za partnere koji ozbiljno razmišljaju o proširenju poslovanja i pružanju veće poslovne vrednosti klijentima. Bez pravog finansijskog partnera i usluga, dobavljači rešenja ne mogu da ostvare svoj puni prodajni potencijal i u riziku su da propuste profitabilne poslovne prilike“, istakao je u  pomenutom intervjuu Vladimir Popović.

Prepoznat u celoj industriji kao strateški finansijski partner, Ingram Micro olakšava pružaocima rešenja da razvijaju svoje poslovanje, zbog čega je stekao odličnu reputaciju nekog ko, kroz raznoliku ponudu podrške, omogućava svojim partnerima da budu uspešni.

Tehnička podrška

Višegodišnje iskustvo i ulaganje u tehničko znanje i razvoj poslovanja omogućava ovoj kompaniji da ponudi širok spektar kvalitetnih tehničkih usluga za realizaciju projekata bilo kog nivoa kompleksnosti, od višemilionskih implementacija do implementacija za mala i srednja preduzeća.

Ingram Micro kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta tehničke podrške, kao i na osposobljavanju odgovarajućeg broja stručnjaka sa komercijalnim i tehničkim sertifikatima vodećih svetskih vendora u oblasti IT tehnologija.

Marketinška podrška

Marketinška podrška takođe je važna komponenta poslovanja kompanije Ingram Micro. Na mesečnom nivou se organizuju i sprovode različite aktivnosti u cilju povećanja lojalnosti partnera i njihovog interesa za saradnju sa Ingram Microm, a zajedno sa njima kompanija organizuje prezentacije i promocije za krajnje korisnike. Organizuju se obuke, radionice, konferencije, seminari, kreativni programi. Na taj način Ingram Micro okuplja svoje partnere i ključne predstavnike vendora, omogućava uspostavljanje kontakata, informisanje o najnovijim tehnologijama i naprednim IT rešenjima, kao i razmenu inovativnih ideja.

Logistika i 3PL

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva, Ingram Micro d.o.o. Beograd obezbeđuje visok nivo logističke podrške. Kompanija poseduje moderna globalna skladišta širom sveta, što omogućava isporuku opreme na bilo koju lokaciju u najkraćem roku.

„Mi posedujemo globalna skladišta koja nam omogućavaju isporuku opreme na bilo kojoj lokaciji unutar CEE regije. Oprema se smešta u skladišta koja su dostupna u svakoj zemlji u kojoj je otvorena Ingram Micro kancelarija, a zatim doprema do naših partnera i korisnika. Kapacitet skladišnog prostora, optimizovan transport i integrisana isporuka, uz efikasnu organizaciju, omogućavaju da oprema stigne do krajnjih odredišta u najkraćem mogućem roku“, ističu u kompaniji kao jednu od svojih diferentia specifica.

„Kao jedan od najvećih globalnih distributera koji isporučuje visoko prilagodljiva rešenja širokom spektru industrija, Ingram Micro svojim partnerima obezbeđuje najbolju dostupnost, najbržu i najpouzdaniju isporuku kroz svoju globalnu mrežu sa više od 119 distributivnih centara. Razvijamo i održavamo partnerstva koja smanjuju

troškove u lancu nabavke, stvaraju efikasnost i poboljšavaju kvalitet usluge kako bi stvorili konkurentsku prednost za naše partnere. Devetnaest naprednih logističkih centara (ALC) u Evropi stoje na raspolaganju našim partnerima za pouzdano i pravovremeno snabdevanje. Naši ALC-ovi pružaju potpunu pokrivenost i strateški su locirani za efikasno opsluživanje više zemalja. Svaki naš ALC nudi kupcima niz skalabilnih i fleksibilnih usluga sa dodatnom vrednošću u celom lancu snabdevanja“, objasnio je i Vladimir Popović.

Trening centar

Ingram Micro d.o.o. Beograd, kao ovlašćeni trening centar za držanje obuka proizvođača IBM, Oracle, Veeam, Kaspersky, Veritas i Check Point, a odnedavno i jedini autorizovani trening centar za rešenja kompanije VMware, nudi širok spektar kurseva za obuku prodavaca i inženjera, kao i priliku da uz pomoć najboljih stručnjaka u IT industriji i njihovih globalnih partnera steknu znanja i veštine o najnovijim IT tehnologijama. Obuka se izvodi po zvaničnom autorizovanom programu. Treninge vode iskusni instruktori sa širokim spektrom znanja iz svih domena.

Svojim poslovnim partnerima kompanija nudi niz pogodnosti kao što su mogućnost zakazivanja individualnih obuka kao i obuka prilagođenih konkretnim potrebama korisnika (customized trainings), mogućnost održavanja treninga u prostorijama klijenta i popust za više polaznika. 

Takođe, kao Autorizovani Pearson Vue test centar, Ingram Micro d.o.o. pruža mogućnost polaganja velikog broja ispita za dobijanje sertifikata mnogih poznatih softverskih i hardverskih kuća kao što su: Oracle, IBM, CISCO, VMware,Veeam, CompTIA, Linux Professional Institute, Software Certifications, itd.

Demo laboratorija

Demo laboratorija, koju Igram Micro stavlja na raspolaganje partnerima kao vid svoje sveobuhvatne podrške njima, mesto je gde se rađaju ideje i projekti, odnosno jedinstveno mesto sa mogućnošću stvaranja i testiranja skoro svih hardverskih i softverskih rešenja.

„Često se partneri pitaju da li su njihove specifikacije optimalne za potrebe korisnika; da li su naručeni proizvodi kompatibilni sa trenutnom infrastrukturom korisnika.

Ingram Micro demo laboratorija je mesto gde mogu dobiti odgovore na svoja pitanja“, navode u kompaniji.

Pristup velikom broju vendorskih proizvoda koji ova kompanija ima omogućava testiranje ne samo posebnog proizvoda, već i kompleksnih rešenja. Kao rezultat testiranja dobijaju se odgovarajuća rešenja koja zadovoljavaju korisničke zahteve i potrebe, a štede vreme i novac.

Postoje sledeće laboratorije: IBM lab, Cisco lab, AVAYA lab, ViBrick lab, VMware lab, Veeam lab, Checkpoint lab, Hitachi lab.

Za sebe i za druge

Poslovna misija kompanije Ingram Micro, kako sami kažu, je da pomaže svojim partnerima da u praksi iskoriste sav potencijal naprednih tehnologija. Pružajući im temeljnu poslovnu podršku, kompanija im obezbeđuje da dobiju odgovarajuće alate i podstrek za uspešno poslovanje. Potvrđujući svojim primerom da se, i u poslovanju baš kao i u životu, često najviše dobija onda kada se najviše daje, Ingram Micro je na ovaj način izgradio reputaciju pouzdanog partnera, sa dokazanim iskustvom, što mu i samom omogućava da i u nesigurnim vremenima „ostvaruje rezultate poslovanja na planiranom nivou“.

Share.

Leave A Reply